Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Na Die Welt-u, Rihter navodi da će Kijev „morati da preda gradove” i skrati liniju fronta kako bi sprečio njen potpuni kolaps. Ekspert ne isključuje „proboj velikih razmera” ruskih trupa na liniju fronta, ali još ne vidi uslove za to.

„Pa, definitivno je slučaj da su Ukrajinci sada prinuđeni da zauzmu odbrambeni položaj. Ali to se primećuje od jeseni prošle godine nakon neuspeha velike kontraofanzive. I sada, naravno, Ukrajinci primećuju da im nedostaje ne samo municija, već, pre svega, snaga. U Ukrajini se vodi žustrija diskusija o tome kako se ovaj nedostatak snage može popuniti,” kaže Rihter i dodaje:

„Jedno je sigurno: Ukrajinci sada moraju da smanje svoje linije fronta. Takođe će verovatno morati s vremena na vreme da predaju pojedine gradove kako bi izbegli opasnost od frontalnog proboja koji bi onda eskalirao u manevarski rat.

To znači da sada počinju da grade i proširuju pozicije u dubini kako bi još jednom iskoristili prednost odbrambenih igrača. Ali to takođe znači, naprotiv, da će verovatno biti manjih uspeha ruske vojske, koja će ipak moći da zauzme ovo ili ono naseljeno područje.

U ovom trenutku, ne vidim istinski veliki proboj, ali se ne može isključiti,” zaključuje nemački oficir procenu stanja na ukrajinskom frontu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading