CRNI DANI ZA NEPRIJATELJSKE DRONOVE Vojska na visini zadatka, evo koliko ih je gutalo prašinu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili 240 ukrajinskih dronova, a uspešnim dejstvima jedinica grupe snaga "Jug" potpuno je oslobođeno naselje Novomihajlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici i poboljšan taktički položaj duž linije fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Grupa "Zapad" je za prethodna 24 časa odbila četiri kontranapada grupe "Azov" u naselju Grigorovski u DNR, usled čega je eliminisano do 25 ukrajinskih vojnika, uništena dva kamioneta i artiljerijsko oruđe "gvozdika".

Grupa snaga "Centar" odbila je devet kontranapada ukrajinske vojske, usled čega je i ranjeno 365 vojnika, a uništeno je borbeno vozilo pešadije "marder", 12 automobila, haubica D-30, tri stanice za radioelektronsko ratovanje "nota" i "bukovel AD".

U dejstvima grupe "Istok" ukrajinske snage izgubile su do 95 vojnika i haubicu FH-70, dok je grupa "Dnjepar" uništila tri ukrajinske brigade, usled čega je poginulo i ranjeno do 45 ukrajinskih vojnika.

"Grupa snaga 'Jug' odbila je tri kontranapada ukrajinske vojske u DNR. U borbama je poginulo i ranjeno do 410 ukrajinskih vojnika, a uništeno devet automobila, samohodno artiljerijsko oruđe 'gvozdika', stanica za radioelektronsko ratovanje 'anklava' i skladište municije", navodi se u saopštenju.

Ruske snage uništile su položaje ukrajinske PVO i skladište bespilotnih čamaca, dok su grupe "Jug" i "Centar" ruske vojske poboljšale taktičke položaje, a grupe "Istok" i "Zapad" zauzele povoljnije položaje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading