Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

"Danas, tokom dana, bilo je mnogo sastanaka upravo na vojne teme – u vezi sa situacijom na frontu, ofanzivnim dejstvima okupatora i našim dejstvima – kako u cilju osujećivanja ruskih planova, tako i radi ostvarivanja naših ciljeva. Bio je izveštaj šefa Komiteta Aleksandra Sirskog, a odvojeno je razgovarano sa ministrom odbrane Rustemom Umjerovim o snabdevanju oružjem i komunikaciji sa partnerima", rekao je Zelenski.

"Potrebno nam je značajno ubrzanje snabdevanja da bismo značajno povećali sposobnosti naših boraca. Frontom ne treba da dominiraju ruske avio-bombe i juriši, već naša ukrajinska inicijativa – naša PVO, naša artiljerija, naši dronovi", istakao je predsednik Ukrajine.

 

 

"Deo razloga za to je i naša proizvodnja i svi koji pomažu Odbrambenim snagama. Posebni rezultati postignuti su što se tiče dronova – hvala svima koji za to rade, koji proizvode dronove, koji obučavaju operatere, snabdevaju svime što je potrebno. I zahvaljujem se svakom od partnera, koji u ovom trenutku zaista čine sve što mogu da ojačaju naše pozicije. Veoma računamo na ažurnost snabdevanja iz Sjedinjenih Država – to snabdevanje treba da se oseti u uništenoj logistici okupatora, u njihovom strahu od baziranja bilo gde na okupiranoj teritoriji, kao i u našoj snazi – u snagu koja treba da se pokaže i na Pokrovskom pravcu, i na Kurahivskom, Siverskom, Limanskom, Kupjanskom... Na jugu države. Gde god Rusija pritiska i gde moramo da je istisnemo. A takođe i svuda gde može doći do novih pretnji šokom", dodao je Zelenski.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading