Rat
Foto: AP/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je kako je Ukrajini potrebno "značajno ubrzanje" u isporuci oružja od partnera kako bi omogućila svojoj vojsci da se suoči sa napredovanjem ruskih snaga na nekoliko delova fronta.

Lokalne vlasti Kurske oblasti saopštile su da je, kako tvrde, u granatiranju ukrajinskih snaga na pogranično selo Kozino jedna osoba poginula, a troje ljudi povređeno.

Rusija je saopštila da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane oborili šest taktičkih raketnih sistema američke vojske "atakams" koje je lansirala Ukrajina u poslednja 24 sata.

Predsednik parlamenta na Krimu Vladimir Konstantinov ocenio je da je ukrajinski napad "atakams" raketama "varvarski teroristički čin".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

BLOG UŽIVO

Oglasio se Zelenski

 

 

Ruska vojska uništila ukrajinski komandni štab "Jug"

Vojnici Oružanih snaga Rusije pogodili su štab operativne komande ukrajinske vojske "Jug", saopštilo je Ministarstvo odbrane Federacije.

Napad je, kako je saopšteno izvelo rusko vazduhoplovostvo i artiljerija, a da je pogođeno osoblje ukrajinskog štaba, kao i vojna tehnika u 112. regionu.

Bitka za Časov Jar se zaoštrava, Rusija pojačava ofanzivu

Rusija pojačava napad na Časov Jar, važno uporište ukrajinskih oružanih snaga na istoku Ukrajine. Ali iscrpljene i nedovoljno opremljene ukrajinske brigade pokušavaju da održe svoje položaje dok čekaju vojnu pomoć SAD.

Prema Fajnenšel tajmsu, Rusija je poslednjih nedelja rasporedila do 25.000 vojnika u blizini grada. Na drugim žarištima duž linije fronta, moskovska vojska takođe gura napred, sa ciljem da zauzme što je moguće više teritorije pre nego što stigne pomoć Zapada.

Kijev tvrdi da su pogođene rafinerije u Rjazanju i Voroneškoj oblasti

Rafineriju nafte Rjazan u Rusiji pogodile su bespilotne letelice Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane, a napad na rafineriju u Voronješkoj oblasti Ruske Federacije bila je specijalna operacija GUR-a rekao je izvor iz obaveštajne službe za Ukrajinsku pravdu i Ukrinform.

Kako se navodi u Rafineriji nafte Rjazan, koja je pod kontrolom Rosnjefta izbio je požar.

Gađan Nikopolj, ranjena žena

Ruske trupe napale su kasno sinoć Nikopolj artiljerijom i višecevnim raketnim bacačima ranivši jednu ženu, saopštio je guverner Dnjepropetrovske oblasti Sergej Lisak.

Šest bespilotnih letelica oboreno iznad ruskih regiona

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su šest ukrajinskih bespilotnih letelica iznad četiri regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Bespilotne letelice su uništene iznad Voronješke, Rjzanske, Belgorodske i Kurske oblasti.

Šojgu naložio obezbeđivanje više naoružanja za rat u Ukrajini

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je danas da se što pre obezbedi veća količina naoružanja za vojnu operaciju u Ukrajini.

"Da bi se održao tempo ofanzive i povećao sastav grupa trupa, neophodno je povećati obim i kvalitet isporučenog naoružanja", naveo je Šojgu, prenosi rusko ministarstvo odbrane.

Napad ukrajinskih dronova na tri ruska regiona

Ukrajinske oružane snage izvele su u ranim jutarnjim satima napade dronovima na tri ruska regiona, saopštili su danas ruski zvaničnici. Ruski mediji su preneli da je nakon napada došlo do požara u rafineriji motornog ulja u Rjazanskoj oblasti, prenosi Rojters.

Ruski Telegram kanal Baza, koji je blizak ruskim bezbednosnim službama, potvrdio je da je napad ukrajinskih dronova izazvao požar na rafineriji nafte u Rjazani. Ova rafinerija, koja je u vlasništvu korporacije Rosnjeft, prerađuje oko 5,8 odsto od ukupno prerađene nafte u Rusiji i bila je česta meta ukrajinskih vazdušnih napada, navodi Rojters.

Tri osobe poginule u ruskom napadu na Odesu

U ruskom napadu balističkim projektilima kasno sinoć na Odesu na jugu Ukrajine, poginule su tri osobe, saopštio je Oleg Kiper, šef vojne administracije regiona na Telegramu.

On je naveo i da su tri osobe ranjene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading