KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Ni voda iz Konstraktinog lavora...
Foto: Dejan Milićević

Javni servis Srbije objavio je spisak numera, imena autora pesama i izvođače koji će se boriti za odlazak u Liverpul na 67. Evroviziju po redu. Za početak, nadam se da ćemo ove godine konačno naučiti da se festival koji delegira predstavnika Srbije više ne zove Beovizija ni Beosong, već rogobatno i komplikovano - Pesma za Evroviziju. Za društvene mreže postoji i skraćenica u vidu heštaga PZE, što je još gore, ali ko sam ja da sudim?!

Na spisku su 32 pesme originalnih, interesantnih, ali i banalnih naziva. Autori više nepoznati nego poznati, posebno nama koji muzičku scenu pratimo i iz tog ugla. Izvođači, shodno tome, 90 odsto potpuno anonimni, jedva poznati i povratnici za dobijanje karte koja vodi u Evropu. Po principu „sve po spisku“, kada se krene redom poznati su: Tijana Dapčević, Angelina i ženska starogradska pop-rok-nostalgično-letargično-romantična grupa „Frajle“. Dobro, ruku na srce, tu je i Savo Perović, razigrani rijaliti zvrčak, kog znate samo ako ste pratili Grand i Zadrugu. Dakle, nije on samo najbolji drug Lune Đogani, on je pre svega pevač. Tu je i grupa „Harikejn“, ali nova postava, pa njih takođe računam u srednježalosno poznate. Skandalizuje pojavljivanje Filipa Žmahera, koji i kada je bio poznat nije bio poznat, pa se nameće zaključak da na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju fale samo Želemir i Višnja i, naravno, Lana i Aldo da bi koncept bio potpun.

Jedva čekam da se sve pesme pojave na zvaničnom Jutjub kanalu Radio-televizije Srbije, jer će tek tada biti realno komentarisati ponudu muzičkog sadržaja koji bi trebalo da raspameti evrovizijsku publiku.

Do tada idem korak dalje, pa maštam na šta će sve da liči nacionalno takmičenje, koje je zakazano za 1, 2. i 4 mart! Zamislite sve te nastupe koji će biti inspirisani onim što je prošle godine uradila Konstrakta. Na sceni očekujem grabulje, vile, lopate, kade, mešalice za malter... Očekujem nadrealna objašnjena simbolike glupih tekstova, očekujem koreografije koje će šokirati i skandalizovati, ali naravno, bez podteksta i poente. 

Konstrakta

Foto: Alo.rs

 

Zbog Konstrakte i koncepta „In corpore sano“ i mi sami i Evropa od srpskog predstavnika očekujemo mnogo. Znam da koga god da pošaljemo niko neće biti zadovoljan. U novijoj istoriji Srbija je imala tri čuda: Željka, Mariju i Konstraktu. Jedino sa sigurnošću znam da ono što ćemo na RTS-u gledati u martu neće oprati ni Dunav ni Sava, a ni voda iz Konstraktinog lavora. Ako postoje šou-biznis bog i evrovizijski anđeli, ove godine ćemo morati ozbiljno da im se molimo. Nemojte posle da nisam napisao. Evropo, stižemo!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading