DEČKO S JASTOGOM Luk Blek sumirao utiske i najavio početak priprema za Evroviziju, pa odlučio "U Liverpulu ću pevati na srpskom"
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Na drugom po redu festivalu „Pesma za Evroviziju“ Srbija je izabrala Luku Ivanovića da nas na 67. Evrosongu predstavlja u Liverpulu.

Mladi izvođač sa umetničkim imenom Luk Blek zahvaljujući glasovima stručnog žirija i publike odneo je pobedu sa pesmom „Samo mi se spava“ koju je pratio i originalni konceptualni nastup.

U Liverpulu pevam na srpskom

Blago šokiran ishodom, ali vidno uzbuđen i srećan zbog pobede, Luk Blek je podelio prve utiske i najavio da će na evrovizijskoj sceni u maju pevati na maternjem jeziku.

DEČKO S JASTOGOM Luk Blek sumirao utiske i najavio početak priprema za Evroviziju, pa odlučio

Foto: Dejan Briza

 

- Presrećan sam i još uvek ne verujem šta se desilo. Suzdržavam se da ne zaplačem - počeo je mladi umetnik, inače poznat i u dalekoj Kini, i dodao:

- Vezao sam se za srpsku verziju pesme koju sam pripremio za potrebe takmičenja. Mnogo više saosećam sa njom i voleo bih da predstavljam svoju zemlju na našem jeziku, ali videćemo. Imam verziju i na engleskom. Dogovorićemo se o detaljima. To što mi ni žiri ni publika nisu dali maksimalan broj glasova nije me pokolebalo. Imao sam i gorih stvari u životu.

Luka je objasnio i da li će biti promena kada je koncept njegovog nastupa u pitanju.

DEČKO S JASTOGOM Luk Blek sumirao utiske i najavio početak priprema za Evroviziju, pa odlučio

Foto: Dejan Briza

 

- Biće razlike u tom smislu što će on biti unapređen. Sve zavisi od tehničkih mogućnosti. Promenićemo operativni sistem. Ovde sam sve organizovao sam, zadao sam sebi veliki zadatak, ali je na kraju sve bilo kako treba. U Liverpulu će nastup biti još bolji.

Konstrakta mu prva čestitala

Pobedničku statuu Luki Ivanoviću uručila je prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta, koja mu je prva i čestitala, a on je za Alo! otkrio i šta mu je rekla:

- Konstrakta mi je rekla da se spremim jer mi prestoji najlepše putovanje u životu i da ću se mnogo zabaviti. Posavetovala me je da se sada smirim i da se zezam.

DEČKO S JASTOGOM Luk Blek sumirao utiske i najavio početak priprema za Evroviziju, pa odlučio

Alo/Kristijana Ćaćić

 

Poveo bih roditelje na Evroviziju

Luka se osvrnuo i na svoju najveću podršku koju mu pružaju otac i majka, ali je i objasnio zašto sa njim nisu bili u studiju na Košutnjaku, pa otkrio obećanje koje je ocu dao pre nekoliko godina.

- Moji roditelji nisu hteli da dođu na izbor u Beograd, ne znam zašto. Znam da su me gledali i podržavali, a tatu sam odmah zvao da mu kažem da sam pobedio da se ne bi naljutio na mene -rekao je mladi Čačanin uz osmeh i dodao:

- Tati sam rekao ako ikad budem poznat da ću njega i mamu voditi svuda sa sobom. Voleo bih da moja porodica bude sa mnom u Liverpulu, mada mogu da me čekaju i u Engleskoj. Moj tata je bio di-džej i on me je uveo u muziku, a mamu volim najviše na svetu. Tata mi je najveća podrška - istakao je Luk.

Evrosong je treš takmičenje

Pre dve godine u jednom od prvih intervjua Luka je izjavio da je Evrovizija treš takmičenje, ali kako stvari stoje, u međuvremenu je promenio mišljenje.

- Tokom pandemije sam to izjavio, ali sam promenio mišljenje. Tada sam u izolaciji tako razmišljao i samo mi se spavalo, normalno je da čovek menja stav i ne bih to uzimao za ozbiljno - završio je Ivanović svoje izlaganje.

Dva puta drugi, pa prvi

Ono što je posebno zanimljivo je da pesmi „Samo mi se spava“ ni publika ni žiri nisu dali maksimalan broj bodova. U oba slučaja Luka je bio drugi, ali je  nakon sabiranja glasova završio na prvom mestu. Korisnici društvenih mreža su oduševljeni performansom, a za nešto manje od 12 sati Luka je na prilično dobrom mestu što se kladionica tiče. Srpski predstavnik je trenutno na 14. mestu, Hrvati su sa pesmom „Mama ŠČ“ na 17, a glavni favorit je Švedska koja svoje finale ima 11. marta i tada će se znati definitivni predstavnik. Za sada je na drugom mestu predstavnik Finske sa potencijalnim evrovizijskim hitom „Cha cha cha“.

DEČKO S JASTOGOM Luk Blek sumirao utiske i najavio početak priprema za Evroviziju, pa odlučio

Foto: Dejan Briza

 

Ko je Luk Blek?

Luka Ivanović je privukao veliku pažnju ljudi širom Srbije, ali još uvek malo ko do detalja zna ko je on. Luk Blek se autorskom muzikom bavi od 2005. godine, a sa 12 je počeo da piše tekstove, da bi sa 16 počeo i da komponuje muziku i piše aranžmane. U tom periodu je snimio šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji. Zbog studija engleskog jezika i književnosti preselio se u Beograd. Ovaj mladi umetnik koji je rođen u Čačku već šest godina živi i radi u Londonu gde je i stvorio pesmu kojom će nas predstavljati na Evroviziji. On sa sobom nosi jastoga, a to je objasnio na sledeći način:

- Mislim da je simbolika jastoga dosta otvorena za interpretaciju. Jastog nije imao neku preteranu svrhu na početku, ali često kao umetnici radimo stvari kojih nismo svesni i uzimamo neke reference koje smo prikupili u toku svog stvaralaštva. Definitivno mogu da kažem da je jastog simbol regeneracije i da je moj drug - objasnio je Luka u intervjuu pre takmičenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading