OVO JE UZUNOVIĆEVA POSLEDNJA ULOGA Reditelju popularnog filma bila je velika privilegija što je radio sa takvom legendom od glumca
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini života na Klinici za urgentnu medicinu VMA, a iza sebe je imao brojne uloge.

On je glumio u brojnim filmovima i serijama, a poslednju ulogu koju je imao je u filmu "Južni vetar - Ubrzanje".

OVO JE UZUNOVIĆEVA POSLEDNJA ULOGA Reditelju popularnog filma bila je velika privilegija što je radio sa takvom legendom od glumca

Foto: Printscreen/instagram

 

Producent i reditelj "Južnog vetra" je ovako govorio o njegovoj ulozi.

- Ekipi se pridružio i sjajni Tanasije Uzunović sa kojim je bilo prvo zadovoljstvo raditi i deliti kadar – sa njim sam imao dve izuzetno zanimljive scene - rekao je on za medije.

Tanasije Uzunović je srpski glumac i unuk brata Nikole Uzunovića. Rođen je u Nišu 1942.godine. Pozorišnu akademiju završio je u klasi profesorke Ljiljane Krstić.

Osim u pozorištu, igrao je u preko 50 filmova i TV drama. Najpoznatiji je po ulozi Rajka Maleševića iz televizijske serije "Moj rođak sa sela". Dobitnik je Sterijine nagrade i Oktobarske nagrade grada Beograda. Ženio se tri puta i ima ćerku Sofiju.

TANASIJE UZUNOVIĆ JE SMATRAO DA SU DVE OSOBINE ZABORAVLJENE Pokojnog glumca je samo jedna stvar izbacivala iz takta

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миомир

10.03.2023 17:44

Умро је Велики глумац Танасије Узуновић! Хвала за велике роле, Бог душу да му прости, вечнаја памјат и да почива у миру.