Lola Novaković
Foto: Alo/Printscreen

Čuvena jugoslovenska i srpska pevačica Zorana Lola Novaković bila je izuzetno uspešna i slavna šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Pevala je Titu, a njen glas su prepoznavali i voleli i u inostranstvu, nizala je hitove, nastupala na festivalima, osvajala nagrade. Rođena je 25. aprila 1935. godine u Beogradu, a karijeru je počela sa 22 godine i postala velika muzička zvezda. 1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije i sa pesmom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto.

BILA JE AGENT CIA, PREMINULA U SAMOĆI Na dan sahrane Lole Novaković u njenom domu desila se monstruozna stvar

Foto: Youtube/Printscreen

 

Baš kao i njena karijera, i Lolin privatni život bio je turbulentan. Udavala se tri puta.

Njen prvi suprug bio je profesor fizičkog vaspitanja Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dve godine. Zatim se 1966. udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije "Panameriken", sa kojim je provela 4 godine, nakon čega je i ta ljubav okončana razvodom. Nakon toga, pevačica se zaljubila u 10 godina mlađeg kolegu Dragana Antića, sa kojim je u braku bila do 2000. godine. 

Iako je uživala veliku popularnost, svi koji su poznavali Lolu opisivali su je kao izuzetno skromnu ženu. Poslednje godine života provela je u samoći, a tako je i preminula 3. aprila 2016. godine.

Lola Novaković

Printscreen

 

Komšije su je pronašle u fotelji, a kako se navodilo, želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da ne bude sahranjena u Aleji velikana. Kremirana je 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri meseca kasnije ova vest je dospela u javnost, na insistiranje njenog dugogodišnjeg prijatelja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading