MAJČINSTVO JE PROKLETI POSAO, NE MOŽEŠ DA SE SLIKAŠ GOLA I BUDEŠ MAJKA: Vedrana Rudan ponovo šokirala javnost
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Kontroverzna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan svojim izjavama javnost redovno ostavlja u šoku, a to je uspela da postigne i ovog puta.

Naime, Vedrana je sada govorila o majčinstvu, a posebnu pažnju privukle su joj žene koje, kako kaže, svoju decu doživljavaju kao izvor bogaćenja. 

- Savremeno majčinstvo mi jako ide na živce. Taj feminizam koji uopšte nije feminizam. To je svojevrsna poza nekih influensera koji smatraju da je u trendu boriti se za prava žena i istovremeno pokazivati gole noge, ja to osuđujem. Osuđujem i mlade majke koje svoju decu doživljavaju kao projekat ili kao izvor bogaćenja - rekla je, pa dodala: 

- Te majke, nemačke majke, toliko uništavaju privatnost svoje dece da bi se istakle, ali ja iz iskustva znam da je materinstvo prokleti posao i da ne možeš da ideš okolo da slikaš golu guzicu i pričaš o majčinstvu i biti majka u isto vreme. Ovo se međusobno isključuje - rekla je Vedrana, pa istakla da su žene postale hodajuće reklame.

- Dakle, možete da pričate o majčinstvu da biste prodali neka kolica ili cucle, ali sigurno dve-tri žene koje nemaju ljudska prava brinu o tom vašem nesrećnom detetu. To je licemerje. Žene su postale nekakve hodajuće reklame, naduvane i iskrivljene lutke i sve ono protiv čega sam se borila. Ali mislim da se tu ništa ne može popraviti. Žene su prestale da budu ličnosti, postale su igračke u rukama kapitala i muškaraca - zaključila je ona za Express.ba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading