Nebojša Glogovac
Foto: Alo/Alo

Pre šest godina, 9. februara 2018. godine zauvek je prestalo da kuca srce legendarnog glumca Nebojše Glogovca.

Glogovac je preminuo od posledica kancera. Neponovljivog glumca bolest je odnela za samo dva meseca. Agresivan kancer pluća koji se pojavio u njegovim plućima, brzo je metastazirao i na njegovu jetru zbog čega operacija nije bila moguća.

Glumac je iza sebe ostavio suprugu i troje dece. Njegova supruga nije medijski aktivna, ali je jednom prilikom na svom Instagramu opisala koliko joj Nebojša nedostaje:

 

 

 I mnoge kolege prerano preminulog glumca ni posle šest godina ne mogu da se pomire sa njegovim preranim odlaskom, ali svakako je najteže njegovim najmilijima o čemu je govorio i Glogovčev otac za medije.

- Voleo sam njegove uloge, pratio sam ga, osluškivao pažljivo šta o njemu govore kolege, stručnjaci. I niko nije imao ružnu reč da kaže. Blagonaklonost i raspoloženje prema njegovoj dobroti, ako mogu tako da kažem, traju i danas, godinu i više od njegovog upokojenja. Ja to vidim i osećam, jer, nema dana da neko na njegovom grobu, i pre nego što ja tamo stignem da upalim sveću, upali kandilo, ostavi cvet. To nije trenutak. To traje i to je odnos prema njemu i njegovom ovozemaljskom životu - nastavio je prota 2019. godine.

- Odrastao je u crkvi. U oltaru su njegovi prvi koraci. I sad se u crkvenom pevačkom društvu sećaju kovrdžavog dečaka koji je horu donosio naforu, na galeriji. Njega je oblikovala naša vera. I on je o tome nemalo puta govorio. Mislim da se sve vrednosti, sve vrline, kao i mane, iz kuće ponesu. Porodica je temelj. Sve što je kasnije nadogradio Nebojša je na tom temelju podizao. Ugradio u svoje sinove sve istinske vrednosti - istakao je Milovan Glogovac.

VIP:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миомир

09.02.2024 10:21

Вечни помен и слава једном од наших највећих глумаца и уметника Небојши Глоговцу. Бог да му душу прости.🙏