Biljana Obradović
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Voditeljka i novinarka Biljana Obradović suočila se sa teškom bolešću. U pitanju je tumor pankreasa, sa kojim se, zahvaljujući ranom otkrivanju bolesti, ali i operaciji, uspešno izborila.

Biljana Obradović

Foto: ATA Images

 

Biljana je javno govorila o tome kako je otkrila, tretirala i operisala tumor.

- Kad se kaže tumor pankreasa obično se misli na "ono najgore". "Ja sam zaista imala sreću da u pravom trenutku otkrijem tumor - kaže Biljana.

Tumor je bio veličine fudbalske lopte i do poslednjeg trenutka nije bilo poznato da li je u pitanju benigni ili maligni tumor:

Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara, to je kao jedna fudbalska lopta, a mi do poslednjeg trenutka nismo zaista znali da li je tumor maligni ili benigni, međutim kada je urađena anamneza onda su videli da je došlo polako do "raslojavanja", što ja kažem - zaista me je Bog pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekih 5 - 6 meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije - objasnila je u emisiji "RTS Ordinacija".

Biljana Obradović

Foto: ATA Images

 

Godinama unazad Biljana se osećala umorno, što ju je navelo da pomisli da nešto nije u redu. Objasnila je da bi nekad nakon vežbanja u teretani bila toliko umorna da nije mogla da ustane iz kreveta.

Ona se 15 godina lečila od hipotireoze, za koju su kasnije ustanovili da nije pravi uzrok Biljaninog stanja, već cistični tumor pankreasa koji je davao simptome slične hipotireozi.

Biljanina operacija trajala je četiri sata.

- Kad sam se probudila ja sam imala rez 20 centimetara preko stomaka, tako da se nekad šalim da ću možda neku pticu tu da istetoviram. Kada mi je doktorka saopštila da treba da idem na operaciju, u tom trenutku to me je zaista slomilo i baš sam se isplakala. Sećam se trenutka kad sam ispred ordinacije zvala mamu. Njoj uopšte nije bilo jasno o čemu se radi.

- Na poslu sam krila duže vreme, znali su samo neki od mojih pretpostavljenih. Nisam govorila nikome, a kad sam rekla svi su mislili "ona ima neku cistu", kao to je šala, tra-la-la. Ja sam i dalje gurala dva posla, ćutala, čak nije znao skoro niko iz fudbalskog kluba - iskreno je rekla.

Biljana Obradović

Foto: Printscreen/instagram

 

Međutim, kasnije se dešavalo da sve emocije koje je "gurala pod tepih" isplivaju kad se najmanje nada, pa misli da bi joj sad bilo teško da izgura neki eventualni novi izazov:

- Sve to što sam ja zatrpala negde u svojoj podsvesti bi me verovatno slomilo, što je i normalno - priznala je Biljana Obradović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading