Dušica Jakovljević
Foto: Alo/Foto: Hajp/Ilustracija

Kako je Alo! prvi ekskluzivno objavio, Dušica Jakovljević, dobila je otkaz na Hype televiziji.

Kako smo dalje saznali, Dušica nije ispunila ugovorne obaveze, a te navode potvrdio je i sam direktor, Saša Mirković.

Dosta se spekulisalo šta je dovelo do prekida saradnje, a Alo! je sada ekskluzivno došao u posed ugovora sklopljenog između Dušice i Hype televizije.

 Detalje pomenutog ugovora prenosimo vam u nastavku:

- Zaposlenoj Dušici Jakovljević iz Beograda, koja je u radnom odnosu na neodređeno vreme na poslovima urednika i voditelja kod poslodavca HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD, otkazuje se Ugovor o radu i prestaje radni odnos zbog povrede radne discipline i radnih obaveza, a na iste okolnosti je upozorena dana 25.01.2024. godine od strane direktora poslodavca, kada je upozorena da postoji osnov za otkaz ugovora o radu, a sve to na osnovu člana 179. st.3.tač.8, člana 179.st.2 tač.1 i člana Zakona o radu, a u vezi čl.62.st.1 tač.3 podtačka.
2. i čl. 62. stav 1. tačka 2. podtačka 1. Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o radu, te člana 20. Ugovora o radu od 27.11.2023. godine, kao i zato što je u smislu čl.179a st.1 tač.3. ponovila povredu radne obaveza i radne discipline u roku kraćem od šest meseci od prethodno učinjene.

2. Zaposlenoj Dušici Jakovljević prestaje radni odnos 19.04.2024. godine, u
skadu sa Zakonom o radu.

3. Zarada, naknada zarade i druga primanja koja je zaposlena ostvarila, a koja joj nisu isplaćena do dana prestanka radnog odnosa isplatiće se nakasnijіe 30 dana od dana kada je zaposlenoj prestao radni odnos.

Obrazloženje

Zaposlenoj Dušici Jakovljević je, dana 25.01.2024. godine od strane direktora, HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD , upućeno Upozorenьe koje je uredno primila na nepoštovanje radne discipline, a u vezi sa neblagovremenim dolaskom na rad i / ili odlazak sa rada pre isteka radnog vremena i to zato što dana 06.12.2023. godine nije došla na posao (obrazložene stomačni problemi), dana 15.01.2024. godine, bolesna (upala sinusa), 18.01.2024. godine prisutna 1 sat na radnom mestu , 19. i 22.01.2024. godine odsutna, 24.01.2024. godine odsutna (nie se pojavila na snimanju emisije i nije snimila emisiju za emitovanje za petak 26.01.2024. godine), odnosno odsustvovala sa posla bez priloženih potvrda lekara kao i povreda radne obaveze utvrđene Ugovorom o radu koіa se odnosi na neizvršavanje i neobavljane radnih obaveza utvrđenih Ugovorom o radu onako kako je očekivano, kao i neodgovorno, nesavesno i neblagovremeno obavljanje posla, na način što nije snimila emisiju za 26.01.2024. godine - stoji u ugovoru.

Dušica Jakovljević

Foto: PrivatnaArhiva

 

Podsetimo, Saša Mirković je, nakon što smo prvi objavili da je Dušica dobila otkaz, zapenio na društvenim mrežama zbog raznih spekulacija.

-Vidim da se mešaju pojmovi neplaćeni odmor i neplaćeno odsustvo! To je isto kao kad pomeša psihoaktivne supstance i ne zna koje je uzela popodne, a koje uveče pred spavanje! Nema potrebe da dalje objašnjavam.... Bilo bi neprijatno i za gledanje i za čitanje a i za slušanje - napisao je Mirković. Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti, kao i šta je tačno Dušica radila na pomenutoj televiziji.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading