Baja Mali Knindža
Printscreen/instagram
Baja Mali Knindža

Printscreen/instagram

Baja Mali Knindža, Foto: Printscreen/instagram

Baja Mali Knindža svoju polularnost stekao je za vreme devedesetih godina prošlog veka.  

-Pesme su nastajale uglavnom u ratnom periodu, nikad nisam ušao spreman u studio, znao sam se čuti s nekim telefon i u par minuta sam imao tekst u glavi. Tada sam bio u finansijskom smislu najsiromašniji ali sam bio duhovno najjači! Uvek se spontano dešavalo. Pesma " Čuva Bog Srbina svog" nastala je kad sam imao upalu slepog creva.

Pesme su mu uglavnom okrenute veličanju srpstva i srpske istorije, kao i ljubavi i alkoholu. 

- Kad god prođem pored hotela Union, Šumatovca stigne me neka tuga na davna vremena, tu za stolom u šumatovcu sam napisao mnoge pesme, sve se tu dešavalo, tu je bila naša štrafta, ljudi sa radija, televizije, tezgaroša, u jednoj torbici koju sam nosioo stalno sa sobom bili su moji tekstovi.

Sarađivao je sa mnogo estradnih umetnika i mnogi poznati hitovi su baš nastali za kafanskim stolom. Jednog pevača posebno izdvaja od svih 

- Radio sam pesme Miri Škorić, Biljani Jeftić, Nadi Obrić....Posebno mesto će uvek imati Rođa Raičević . Taj čovek je u mojim pesmama vidio nešto što u početku moje karijere nije niko..Ostalo mi je žao što nisam izdao knjigu , ali nameravam...Imam dosta materijala i planiramj da to uradim pre nego se penzionišem.

Baja je veoma poularan među sportistima, pogotovo među fudbalerima. Često je viđen gost upravo na njihovim slavljima i feštama.

- Nisam svestan ni sada svoje popularnosti. Ne osećam se tako. Ja sam običan čovek iz komšiluka, zato me i vole. Nisam se nikad menjao. Ja sam bio roker i ostao roker u duši. Godine čine svoje, ali ja sam dečak u duši.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: