Era Ojdanić
Era Ojdanić
Era Ojdanić

Era Ojdanić

Foto: Era Ojdanić

Šta Uskrs znači za Vas i da li će da se razlikuje od svih prethodnih?

Era Ojdanić

Era Ojdanić

Foto: Era Ojdanić

- Razlikuje se od svih prethodnih u celoj mojoj karijeri od 50 godina. Ovaj Vasrs je nešto posebno i to u situaciji koja nas je zadesila. Razlikuje se zato što sam ja 37 dana na svom imanju, u mom dvorištu, na mom posedu i nisam nigde kročio nogom jer želim da ispoštujem našu Vladu, želim da ispoštujem naše neumorne doktore i svo medicinsko osoblje da bi se što pre rešio i pobedio ovaj haos koji nas je zadesio, to jest, virus korona. Uskrs se razlikuje zato što ću ga sa svojom porodicom provesti na mom imanju, nećemo nikoga imati od gostiju, rodbine, prijatelja i drugara da nam dođu da se počastimo kao što mi to znamo. Jer ovde u Leskovcu kolubarskom kod Stepojevca, ili bolje rečeno kod Lazarevca, drugi dan Uskrsa je litija i slavi celo selo. Tada dolaze gosti, rodbina i prijatelj. Tu su jagnjići, prasići specijaliteti i tako dalje.

Hoće li toga biti i ove godine?

A gde ćete se pomoliti, u crkvi ili u kući?

Era Ojdanić

Era Ojdanić

Foto: Era Ojdanić

- U kući. Ali verujte, moja kuća je vrlo blizu crkve, na jedno 150 metara od moje kuće, crkva Sveti Dimitrije u selu Leskovcu kolubarskom. Znači svako zvono kad se čuje ja se prekrstim i pomolim se Bogu, da nas Bog sačuva od ovog zla što nas je zadesilo.

Dakle Ero, Vi ćete da poštujete odluku patrijarha da se ne ide u crkvu?

- Upravo tako. Poštujem odluku patrijarha, poštujem odluku našeg predsednika Vučića i poštujem Vladu i doktore koji se bore za svaki život da ga spasu.

Ko je farbao jaja u Vašoj kući?

Era Ojdanić

Era Ojdanić

Foto: Era Ojdanić

- Moja ćerka Milena, evo poslao sam Vam slike da vidite kako je to ona specijalno dekorisala. Tu su jaja od guske, ona su najveća, od kokoške i od morke, ona su najmanja. Svaka joj čast.