estrada
Alo.rs
estrada

Alo.rs

 Foto: Alo.rs

Mnogo ljudi, kao i naša estrada, ne bave se poslom za koji su se školovali.

Retko ko od naših pevača ima završene muzičke škole, ali to im ne smeta da "kidaju", pevaju i zgrću lovu. Neki od njih zu završili trgovačke, metalostgrugarske, ekonomske srednje škole, ali su shvatili gde leži prava lova.

Dragana Mirković

Alo!/Nenad Vujanović

Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Marija Šerifović završila je nižu muzičku školu i gimnaziju u Kragujevcu. Pevačica nije bila ljubitelj škole, posebno zbog matematike, koja joj nikako nije išla, a zbog koje je njena majka Verica Šerifović napustila školovanje. Jednom prilikom Marija je, kad je dobila prelaznu ocenu, pozvala trubače u školu da to proslavi. Po završetku gimnazije, doselila se u Beograd, gde je na jednom privatnom fakultetu završila menadžment.

Marija Šerifović

Foto: Alo

 Foto: Foto: Alo
Rada Manojlović

Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

"U školi sam bila kampanjac. Nisam učila redovno, ali kad sednem, ja to naučim za pet! Drugačije ne umem! Imala sam samo petice", pohvalila se Rada svojevremeno.

Milan Stanković nekada je radio kao medicinski tehničar na odeljenju dijalize u Domu zdravlja u Obrenovcu. Milan je završio srednju medicinsku školu, nakon čega je želeo da upiše glumu, ali zbog teške situacije u kojoj se tada nalazila njegova porodica morao je odmah da se zaposli.

Milan Stanković

Ana Paunković/Alo!

Foto: Ana Paunković/Alo!

Darko Lazić završio je srednju frizersku školu, ali se tim poslom nikada nije bavio.

"Nekad sam verovao da ću od toga živeti i da ću imati svoj frizerski salon, ali život me je odveo na drugu stranu i postao sam pevač", ispričao je nedavno Lazić za medije.

Darko Lazić

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

Halid Muslimović završio je za metalostrugara i kratko je radio u železari u Jesenicama, u Sloveniji. U Banjaluci je mnogo godina kasnije završio i četvrti stepen, a 2008. godine je upisao Koledž za informatiku i menadžment "Janjoš", odsek za ekonomiju.

Halid Muslimović

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

PROČITAJTE JOŠ: