Goca i Teodora Džehverović
PrntScrn

Zbog Teodorinih obaveza oko baleta na koji je išla, cela porodica preselila u Pančevo. Njihove komšije iz Kačareva sećaju se Džehverovića, i to po dobru. Komšije ne kriju kakva su Džehverovići porodica.

- Jako divna i kulturna porodica. Teodora je uvek bila vrcava kao sada, bila je tako opasna, ali vaspitana. Goca je pazila kako se njena deca ponašaju, da li se svađaju s nekim u ulici, poštovali su starije, javljali se. Njen brat Sava je jako fin, pristojan momak. Nikad nisu pravili probleme. I otac Senad je pristojan, ali Goca je dominantna (smeh) - rekla je komšinica i pokazala gde im je kuća.

- Iskreno, slabo ih viđam da dolaze. Sad izdaju tu kuću, ali ne može od toga mnogo da se zaradi, nije ovo centar. Kuća je malo oronula jer u njoj ne boravi niko od porodice, a kad izdajete, stanari ne brinu o tome kao da je njihovo - završava ona.

Nedaleko od te kuće jedan stariji gospodin je za Džehveroviće takođe imao lepe reči.

- Pristojna porodica, znam ih dobro, mada sam se više družio s Gocinim roditeljima dok su bili živi. Goca je tu odrasla, to je njena porodična kuća. Jako su fini i ona i Senad, mada je ona stroža. On se nikad nije čuo, ali ona kad poviče na decu, ako su nevaljala, odmah se menja raspoloženje. Uvek je bila autoritet, Teodora i Sava su je slušali, zato su sada lepo vaspitani. Nisam ih video dugo, slabo dolaze, tek ponekad da vide u kakvom je stanju kuća - kaže on.

Kako otkriva, Goca ima problem sa tom kućom i zbog nje je završila na sudu sa sestrama.

- Čuo sam da postoji neki spor u sudu oko podele kuće, njih tri imaju nesuglasice, Goca i dve sestre. Ne znam o čemu se radi, ali sam načuo da jedna hoće da proda, ove druge neće, pa ova traži da joj isplate deo... Jako ružno. Jedna sestra je u Sloveniji, retko i dolazi ovde, a druga živi u Srbiji, viđam je nekad kad navrati. Goca ne voli da priča o tome, neprijatno je i njoj, ipak je to porodica. Da je komšiluk ogovara zbog toga - kaže komšija.

Odvela društvo u rodni, grad Posetila Kačarevo pre dva meseca

Lokalna kafana u njenoj ulici više ne radi, a iz kafića u centru su nam rekli da ne poznaju Teodoru, ali da je pre dva meseca bila u Kačarevu. - Bila je s nekim društvom, kratko je sedela. Prvi put sam je video nakon dugo vremena ovde. Prilazila su joj neka deca da se slikaju s njom, bila je jako ljubazna - kaže konobar iz lokala pored.