Dragana Mirković
Rajko Ristić/Alo!
Dragana Mirković

Alo!/Rajko Ristić

Dragana Mirković, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Međutim, da to nije tako, svedoči njihov nedavni srdačni susret na snimanju jedne emisije, a u razgovoru za „Alo!“ Dragana i Brena su nam otkrile u kakvim su zaista odnosima, ali i zbog čega se sada intenzivno ne druže, kao što su to radile na početku karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

Brena i Boba

Rajko Ristić/Alo!

 

- Istina je da se Brena i ja prvi put srećemo posle dugo vremena, ali smo, hvala bogu, u vrlo dobrim odnosima. Nas dve smo oduvek imale mnogo lepih tema za razgovor, pogotovo onih porodičnih. I Boba i Toni se druže i tek oni imaju zajedničkih tema, pogotovo što su nepopravljivi ljubitelji automobila. Zbog toga se Brenino i moje prijateljstvo zaista razvilo na više frontova - kaže Mirkovićeva i otkriva o čemu sa Lepom Brenom najčešće razgovara.

Lepa Brena

Dejan Briza/Alo!

Lepa Brena, Foto: Dejan Briza/Alo!

- Brena i ja volimo da se podsetimo zajedničkih anegdota, kojih posle toliko godina prijateljstva, zaista ima mnogo. Često se desi da ono što sam ja zaboravila, Brena nije, pa me podseti i onda se obe smejemo. Pričamo o kući, deci, pozitivnim stvarima. Evo, baš sam se obradovala kada sam na snimanju videla njenog sina Viktora i ne mogu da verujem koliko je porastao. Volela bih da vidim i Stefana jer ni njega odavno nisam srela. Nas dve zaista mnogo toga vezuje za ove 33 godine, koliko se poznajemo - priča Dragana, što Brena s osmehom na licu potvrđuje. 

Iako su se obe gotovo istovremeno pojavile na estradi, pre više od trideset i pet godina, Dragana i Brena ipak se u jednom ne slažu. Naime, dok Brena planira da peva dok god bude mogla, luče iz Kasidola nema nameru da starost dočeka na sceni.

Dragana Mirković

Alo!/Rajko Ristić

Dragana Mirković, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Moram priznati da mi Dragana često nedostaje. Družile smo se mnogo više kada smo devedesetih išle na turneje širom sveta. Sada, kada obe imamo porodice, izgleda da su jedini momenti kada možemo da se vidimo i ispričamo, zvanične proslave ili snimanja emisija. Upravo zbog toga mi je drago kada je ovako sretnem, budući da se znamo iz tog perioda kada smo obe počele da se bavimo muzikom - iskrena je Brena.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Neću starost provesti na sceni jer jednostavno nisam taj tip. Svaka čast ženama poput Lepe Lukić, ona je stvarno fenomen. Fantastična je, ima toliko energije i snage, stvarno je obožavam i ona je moj idol po tom pitanju. Lepa je žena koja fenomenalno izgleda i voli da se pojavi pred publikom, ali ne verujem da ću ja biti u tom fazonu. Pogotovo što imam porodicu i željna sam da budem s njima. Još se ne povlačim, ali doći će i taj trenutak i uopšte nema problem s tim. Uživaću u nekim novim momentima, novim licima - objašnjava Dragana s kojom se starija koleginica ne slaže. 

- Što se tiče penzije, nikada neću otići u penziju. To jednostavno nije za mene i pevaću dok me glas i noge ne izdaju - zaključuje Brena za „Alo!“.

Lepa Brena

Rajko Ristić/Alo!

Lepa Brena, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Rialda je moja naslednica!

Rialda Karahasanović obradila je deo Draganine pesme „Baš tebe volim ja“, a pevačica je otkrila da joj imponuje kada se mlade koleginice ugledaju na nju.

- Simpatično mi je što je ta mlada devojka iskoristila deo moje pesme. Nisam sujetna i nikakav problem nemam s tim. Oduvek podržavam mlade i svaki trud da uspeju u ovom našem ludom svetu. Pa ljudi, ja godinama čekam da se pojavi neka moja naslednica kojoj ću moći da pomognem dok sam još aktivna na estradi. Kao moje naslednice vodile su se Tanja Savić i Rada Manojlović, ali one su tako predivne i preslatke sada već našle svoj put, izgradile svoj stil i sada željno iščekujem naslednicu koja će biti moja klasična zamena - kaže Dragana.

PROČITAJTE JOŠ:

Dragana Mirković

Rajko Ristić/Alo!