Kićo Slabinac
prinstcreen
Kićo Slabinac

prinstcreen

Kićo Slabinac, Foto: prinstcreen

Kićo Slabinac napustio nas je u 76 godini života. Iza njega je ostala neutešna porodica i mnogo balda koje će nas zauvek rado sećati na ovog kompozitora, aranžera i prepoznatljivog vokala diljem bivše Jugoslavije.

Jedna od njegovih najprepoznatljivijih balada je pesma koja je postala večna . Pesma o jednoj divnoj ,crnoj ženi...

Ko je bila ta crna žena u životu Kiće Slabinca otkrio je pre4 par godina u svom intervjuu.

-Mirjana je bila moja mladenačka ljubav, bio sam ludo zaljubljen u nju. Naša ljubav trajala je 4-5 godina. Bila je to ljubav na daljinu. Ona je bila u Americi, gde smo se i upoznali kad sam bio na turneji. Satima smo pričali noću kad je telefon bio jeftiniji i leteo sam k njoj u New York, imao sam apartman za nas dvoje. No nakon nekoliko godina Mirjana me ostavila. Kako je napisala u svojoj knjizi, shvatila je da se iz naše veze neće ništa roditi. Niti je meni bilo ići u Ameriku niti njoj doći ovde - Pogodilo ga je što ga je ostavila. U svojoj knjizi je napisala da je to napravila teška srca jer Kićo je bio njena prava ljubav.

-Zbog jedne divne crne žene je pesma koja će nadživeti i nju i mene. Nisam joj se javljao često  jer sam takav kad me netko povrijedi. Ali to nije kršćanski. I s bivšom suprugom sam u dobrim odnosima. Veza s Mirjanom glupo je završila, ali nije bilo drugog rešenja - rekao je tada Kićo.

Prihvatio je njen poziv na sladoled pre par godina U Zagrebu jer je zaključio kako je glupo da toliko godina ne razgovaraju.

- Htio sam zadržati uspomenu kako je nekad bilo. Kad smo se našli, iznenadili smo se kako se oboje dobro držimo. Popričali smo, nasmejali se i smejali glupostima. Razišli smo se kao prijatelji. Ja imam svoj život i vezu, ona ima svoj život. Ako mogu pozdraviti komčiju kojeg ne poznajem, shvatio sam da se mogu naći i s Mirjanom.Nisam htio povrijediti svoju prijateljicu s kojom sam u vezi. Međutim, moja prijateljica je pametna i ima razumijevanja. Drago nam je da smo se videli nakon toliko godina. Da smo uspostavili prijateljski odnos i da će tako i ostati - rekao je Kićo i dodao:

 - Možemo gledati u budućnost s manje opterećenja. Zaključili smo da smo se razišli iz nekih razloga težeg sadržaja. No isto tako zaključili smo da su godine prošle i da možemo ostati prijatelji. Previše se lepog dogodilo da bismo se razišli kao neznanci – rekao je Kićo tada .

 Mirjana Antonović dodala je:

- U životu čovjek voli više puta, ali prva i tako velika ljubav koja se dogodi u ranoj mladosti ima posebno mjesto u duši. Kićo i ja smo praktički još bili djeca kad smo se zaljubili. Iz tog perioda i zbog moje duge crne kose je potekla najljepša balada na ovim prostorima 'Zbog jedne divne crne žene' - rekla je Mirjana.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (4)

Nada

13.11.2020 09:57

Interesantno je to da je Mirjana volela bas pevace ! Dali je to sudbina ili nesto drugo ?

Jovan

13.11.2020 15:02

@Nada - Volela je pevace redom na gostovanju u USA

Teodor

13.11.2020 19:46

A zašto svi krive Miroslava Nevinog Ilića, a niko ne proziva tata Kiću, pravog krivca? Sin je slika i prilika g. Slabinca, jedino što mu nedostaje njegov "sportski" pogled.

Ana

14.11.2020 17:08

Ja sam odavno rekla da liči na Kiću....