Nina Badrić
Screenshoot Youtube
Nina Badrić

Screenshoot Youtube

Nina Badrić, Foto: Screenshoot Youtube

Lomovi, izazovi i teške životne situacije s kojima se u prošlosti susretala, nisu uspeli da utiču na hrvatsku zvezdu Ninu Badrić (48), koja je uprkos svemu uvek nasmejana i raspoložena. S godinama i iskustvom naučila je da se raduje svakom novom danu i dobrim i iskrenim ljudima.

Nina Badrić

Alo!/Masanori Jošida

Nina Badrić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ova snažna, samosvesna i emancipovana žena inspiracija je mnogima, a njene pesme i zvonki glas melem su za dušu zaljubljenih i emotivno razočaranih. Iako je i sama nekoliko puta doživela razočaranje, ne krije da i dalje veruje u ljubav i mašta o tome da ponovo zavoli i bude voljena, makar i u poznim godinama. U otvorenom intervjuu za „Story“ otkriva koliko dugo nije osetila leptiriće u stomaku, da li se, poput većine žena, ponaša iracionalno kada joj se neki muškarac dopadne, čime prekraćuje višak slobodnog vremena i kakve emocije u njoj izazivaju posledice pandemije koronavirusa.

Šta je to što se početkom pandemije drastično promenilo u vašem životu, osim što ne možete da radite?

- Posao kojim se bavim je vrlo specifičan, samim tim što sam slobodni umetnik koji nastupa kada ga pozovu, praznicima, rođendanima, leti, zimi... I kad sam bolesna, pevam, to publika ne zna i ne vidi. Zarađujem od svoje 17. godine i ovo je prvi put da ne radim. Nepoznanica mi je bilo slobodno vreme, uvek sam ga nekako krala za sebe, zato sada nastojim da maksimalno uživam u njemu. Ovaj period, s druge strane, posmatram kao kolektivno dizanje svesti i jednu veliku školu za sve nas. Potrebno je da se kao čovečanstvo promenimo. Ne priroda, ona je postavljena savršeno. Mi ljudi smo porazili sebe pohlepom, sebičnošću i trkom za imati, a ne biti. Ništa nam više nije sveto. Imamo posla s virusom koji je smrtonosan, čije su posledice još uvek nepoznate. Ne znam ko normalan ovu situaciju može da doživi neozbiljnom. Sigurna sam da ništa neće biti isto posle ovoga. Vremena su čudna. Teško mi je da slušam vesti o bolesnima i umrlima i saosećam sa svakim ko je izgubio nekoga. Tužna sam i nemoćna dok gledam kako virus odnosi ljudske živote.

Nina Badrić - Ljubav prema sebi je najvažnija.

Nina Badrić

promo

Nina Badrić, Foto: promo

Mnogi tvrde da su tokom pandemije i profesionalne pauze koja je usledila konačno presložili zabačene police u ormaru, pronašli stare albume, pogledali stare snimke. Da li ste vi imali tih momenata?

- A ko nije? Sada napokon znam gde mi šta stoji (smeh). Neverovatno je kako čovek nije svestan trenutaka u kojima živi i stvara. Kada sad prošlost pogledam drugim očima, osećam ponos. Bilo je poprilično hrabro krenuti od nule u neizvesnu profesiju.

Kojim rečima biste opisali ljubav kakvu priželjkujete da vam se dogodi?

- Moje srce je slobodno za ljubav, te reči bi mogle da budu i deo odične pesme (smeh).

Nina Badrić - Ljubav je magična, ako je prava osoba u pitanju.

Nina Badrić

Alo!/Masanori Jošida

Nina Badrić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Sve češće čujemo kako žene tvrde da bi, kada bi to bilo moguće, najradije preskočile fazu zaljubljivanja jer zbog takozvanih leptirića u stomaku umeju da se ponašaju iracionalno? Imate li sličnosti sa ovim damama?

- Ne sećam se kada sam se zadnji put zaljubila. Mislim da je to bilo u prošloj deceniji. Ipak, istina je da sam poput svih drugih kada se zaljubim. Nosim onaj glupavi osmeh na licu i svi mogu da mi skaču po glavi (smeh). Što se tiče „leptirića“, volela bih ponovo da ih osetim i potpuno poblesavim od ljubavi. Faza od zaljubljivanja do ljubavi je vrlo kratka, ako je prava osoba u pitanju.

Bliži nam se kraj godine, ostvarenju kojih želja stremite u novoj, načuli smo da imate u planu duet s jednim muzičarem iz Srbije?

- Ovu godinu pamtiću po tome što je bila teška i preteška ponekad. Srećna sam što je na izmaku. Ne ponovila se. Srbija ima sjajne muzičare i pevače, a ja naravno imam neke favorite među njima. Istina je da su u toku razgovori na tu temu, no neću vam otkriti o čemu je reč (smeh) - prizanje Badrićeva.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: