Željko Mitrović
Promo
Željko Mitrović

Promo

Željko Mitrović, Foto: Promo

Željko Mitrović, prihvatio je interesantanu opkladu i izazov od muzičke zajednice Srbije. Kako već njemu doliči - vrlo je ozbiljno pristupio situaciji i sa svojim bendom "Monx" u narodnom periodu možemo ga naći u studiju, gde snima, komponuje i producira 30 pesama za 30 nedelja, a svaka pesma imaće i svoj video. Ovaj sve samo ne običan biznismen, i ovog puta želi da svoj talenat, uz pomoć pažljivo odabranih muzičara, iskoristi na najbolji mogući način – i to dokazuje i ovaj put!

Praznici su skoro već na svom izmaku…čeka nas samo još Srpska Nova godina, da bi smo rekli da je s njima gotovo, ali Željko sa svojim super-bendom nije ni blizu kraja. Naprotiv! “Monx” je snimio sedmu po redu pesmu - ”Novi zakon”, i sedmi video koji je vrlo pod prazničnim naponom! Čak i više od toga!

Nakon šest uber-hitova sa više milionskim pregledima na Youtube-u, na koje regionalna scena nije mogla ni da pomisli da će se desiti – došao nam je “Novi zakon”, koji je realno baš zakon, i koji može samo da postidi sve one koje nisu verovali da će Željko i ekipa sedmu pesmu za ovo kratko vreme napraviti u jednu pravu bombu koja ruši bez ikakvog objašnjenja - sve muzičke granice! A zašto je bend “Monx” tako poseban? Željko Mitrović, kao iskusan muzičar nije tek tako okupio muzičare koje predstavljaju bend “Monx” – ovi mahom mladi ljudi puni inovacija, ideja i elana sjajno se udružuju sa njegovim vizionarskim kreativnim karakterom koji ne samo da zna šta želi od svake sledeće numere, već i od svakog narednog videa! Zapravo kao i svega čega se lati – Mitrović se jednostavno projektu u potpunosti daje, zbog čega i očekuje da se taj kvalitet otelotvori.

Željko Mitrović

Promo

Željko Mitrović, Foto: Promo

Svako ko je pratio urbanu domaću muzičku scenu osamdesetih godina – ne sumnja u Mitrovićevo iskustvo i kvalitet; što upravo potvrđuje i video koji je Željko pre par dana na svom kanalu objavio - gde sa samo šesnaest godina svira bas u tadašnjem popularnom Beogradskom bendu “Oktobar 1864”. Kada bi smo poredili mlađanog Željka sa ovom danas, primetili bi smo sličnosti, al i razlike u nastupu i sviranju, al i u držanju! Ono što je sigurno ostalo isto je strast prema muzici i ljubav prema dobro poznatom fank pravcu. Zato je i ¨Novi zakon¨ povratak fanka na veliku scenu! Ovo je jak gruv - ovo je jednakost. I nije važno da li si veliki ili mali – ova teška mašinerija zadaje opasan udarac i nema ideju da tek tako da stane!

Fank bit je zavladao sa bendom “Monx”. Željko se postarao da je svaka stvar autentična i da svakako ostavi opasan utisak na publiku! Sa svakom novom pesmom granice se pomeraju – a ovaj “Novi zakon” biće himna slobode i svega što vera u novu 2021. donosi!

Komentari (2)

miki

13.01.2021 21:01

ko sluša te glupave pesme što mitrović snima ? verovatno zaposleni na pink tv klikću po jutjubu po službenoj dužnosti. to jedino na pink tv kada puštaju vesti puštaju mitrovićevu muziku kao vest dana. debik

ZEC

16.01.2021 01:59

Jednoga dana ANDREA ĆE IM DOĆI GLAVE !