Tozovac sahrana
Dejan Briza

Na groblje su stigle i poznate ličnosti Olivera Kovačević, Milena Plavšić, Bane Obradović, Aco Pejović, Dragica Radosavljević Cakana i Era Ojdanić.

"Volimo te zauvek, tvoje Mima, Sanja i Jovana", piše na suzi koja stoji ispred Crkve na groblju.

Nakon održanog govora pevačice Merime Njegomir koji je bio i više nego emotivan, Živkovićeva udovica Mima slomila se od tuge i pala preko sanduka, a nakon toga Era Ojdanić poljubio sanduk u kome će počivati Tozovac i plako na sav glas kao i svi prisutni. 

Čast mi je pripala da održim govor i oprostim se od našeg i vašeg Tozovca. Sada kada je njegovo srce prestalo naprasno da kuca, sećam se svih naših druženja koja su se završavala kasno u noć – rekla je između ostalog Merima, a kako je sve izgledalo možete pogledati u video prilogu koji se nalazi na početku teksta.

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa korona virusom u 85. godini. Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine, a već sa deset godina svirao je harmoniku na svadbama.

Najpoznatiji je po pesmama "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", "Jesen u mom sokaku“, "Mirjana", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj", "Ovamo Cigani", "Oči jedne žene", "Prazna čaša" i drugima.