EKSKLUZIVNO ZA ALO! Ana Rajković otvoreno o odrastanju sa jednim roditeljem: Samohrane majke su najjače žene!

Poznati ističu značaj koji mame imaju u životima svakoga od nas

Ana Rajković
Ana Rajković, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Poruka #HVALAMAMA preplavila je Instagram prethodnih dana i izazvala veliku pažnju, a kampanju sa kojom je sve počelo pokrenulo je Udruženje "Asocijacija mama Srbije" čiji je osnivač kompanija "Alo media system".


Sama kampanja osmišljena je tako da skrene pažnju na ulogu majke i značaj koji mame imaju u životima svakoga od nas, a zahvaljujući javnim ličnostima i influenserima koji su se uključili, ove poruke stigle su do desetina hiljada ljudi.

- Naše udruženje osnovano je sa idejom da kroz konkretne aktivnosti pomognemo majkama u svim sferama života, ali i da konstantno ukazujemo društvu koliko svi dugujemo mamama i da zajedničkim snagama moramo da unapredimo njihov položaj i pomognemo onda kad je to potrebno, kažu iz Udruženja "Asocijacija mama Srbije".

Manekenka i dizajnerka Ana Rajković u skladnom je braku sa srpskim reprezentativcem Predragom Rajkovićem, sa kojim ima dva sina, a u razgovoru za Alo! manekenka je otvoreno govorila o tome koliko joj se život promenio otkako je postala majka. Ana je odrasla uz samohranu majku, a u razgovoru za Alo! otvoreno je pričala o svom odrastanju i sa kakvim se sve izazovima sretala dok je odrastala samo sa jednim roditeljem.

Koliko se tvoj život promenio otkako si postala majka?
- Teško je biti mama, a ne smem ni da zamislim sa kakvim se sve izazovima susreću samohrane majke. Međutim, sve u životu ima svoje prednosti i mane, sigurna sam da se sav trud koji uložite u vaspitanje dece isplati.

Šta svaka majka mora da zna kada je reč o roditeljstvu?

- Nažalost, kada postanete majka ne znate 90 odsto stvari, ali imate jedno malo stvorenje koje vas nauči svemu.

Šta danas žene žrtvuju zbog te najbitnije uloge?

- Prvenstveno svoj život, ali to je najmanje važno. Kada doneste jedno živo biće na svet to je velika sreća i nešto neprocenjivo u životu.

Odrasla si uz samohranu majku, koliko si ponosna na nju?

- Moja majka je bila samohrana majka i jako sam ponosna na nju, jer sada kada sam postala majka dvoje dece znam koliko je to teško i verujte mi da se sve u životu isplati i da pravda dođe uvek po svoje. Svaka samohrana majka je duplo jača od svake majke jer ulaže velike napore da njenoj deci ništa ne fali.

Video intervju sa Anom Rajković pogledajte OVDE.  

 Dušica: Majke ćute da im je teško!

Dušica Jakovljević
Dušica Jakovljević, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Voditeljka Dušica Jakovljević je nakon razvoda dobila starateljstvo nad sinom i ćerkom, a sa njima je ostvarila roditeljsko - drugarski odnos što često možemo da vidimo na njenim društvenim mrežama. Dušica je podržala Udruženje "Asocijacija mama Srbije" i za Alo! rekla:

- Najlepše na svetu je biti mama i znam da nijedna od nas neće reći javno da nam je teško. Kada je roditeljstvo u pitanju, svaka mama treba da zna da je jedini pravi mir onda kada zagrli svoju decu, kada je deca razumeju. Majke u Srbiji vrlo često žrtvuju sebe i neke stvari kojima žele da se bave, ali ipak, moraju da nađu sat vremena za sebe - rekla je Dušica, a celu njenu izjavu možete pogledati OVDE.

Suze i sreća u isto vreme
Poruku #HVALAMAMA i svoje stavove o majčinstvu podelile su i dame koje vladaju Instagramom: Anastasija Staša Grujić, Vanja Veljić, Mia Pucar, Anja Šušnjar, Sanja Obradinović, Sanja Krneta... Neke od njih su odlučile i da u video-formate koje su snimile uključe i svoje mame, i da zajedničkim snagama progovore o ovoj važnoj ulozi, pa je bilo i mnogo emocija, ali i suza. Njihove priče možete pogledati na Instagram profilu asocijacija_mama_srbije

Povezane vesti