Saša Popović
Alo!
403231

Legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo je u utorak, 6. aprila, od posledica korona virusa u 85. godini.

Tozovac je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu sa potvrđenim koronavirusom i upalom pluća.

Pevač je bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Međutim, Tozovac nažalost nije uspeo da pobedi koronavirus.

- Danas kada sam čuo ovu tužnu vest, shvatio sam da nam nije otišao samo dragi Tozovac, vec je otišao i jedan veliki deo života svih nas. Otišlo je jedno divno vreme u kome nam je Toza svojim postojanjem i muzikom činio život lepšim. Voleo sam da radim i saradjujem sa njim, obozavao sam ga kao coveka, njegov duh i vedrinu. Tozovac je bio prvi voditelj u Grand produkciji, zajedno sa Draganom Katić i Čobijem vodio je emisiju 'Zvezdano nebo' , koja je kasnije promenila ime u 'Grand parada' . Pesme koje nam je ostavio nadživeće i sve nas, jer je reč o vanvremenskim hitovima, o muzici koja nikada neće prestati da se sluša. Saucesce njegovoj porodici, prijateljima i svima nama koji smo ga voleli i poštovali - izjavio je Saša Popović za "Alo!".