"MOJA PORODICA NE MOŽE DA JEDE ZIDOVE" Srpski muzičar na rubu egzistencije, žive od mizerne penzije njegovog oca, ima dug od 100.000, Bojan očajan!

On je dodao da će mu, i ako se desi da uskoro počne da radi, biti potrebno nekoliko godina da vrati ogromne dugove

 Muzičar Bojan Krstić,
Muzičar Bojan Krstić,, Foto: printscreen

Muzičar Bojan Krstić, višestruko nagrađivani trubač iz Vladičinog Hana, priznaje da je na ivici egzistencije, jer otkako je počela pandemija korona virusa nije imao nijedan nastup.

Višestruko nagrađivani trubač iz Vladičinog Hana, priznaje da je na ivici egzistencije, jer otkako je počela pandemija korona virusa nije imao nijedan nastup.

- Sve što sam stekao je sada nevažno. Kažu mi "živiš u kući kao kralj"... Pa moja porodica ne može da jede zidove, sada kada smo više od godinu dana bez ijednog dinara prihoda - počeo je priču Bojan za "Novosti".

Kako kaže, zakucao je na mnoga vrata i radio bi bilo šta. Situaciju će makar malo da mu olakša odluka Vlade Srbije da će samostalni umetnici čiji status je utvrdilo reprezentativno udruženje dobiti pomoć u vidu dve minimalne zarade, u julu i avgustu.

- Dok sam radio nikada ništa nisam tražio od države. Šestočlana porodica živela je od moje trube, a sada nas hrani samo očeva penzija od oko 16.000 dinara. Od toga živimo on i bolesna majka, moje dvoje dece i žena - rekao je Bojan za pomenuti list.

Kako je dalje naveo, tražio je pomoć predsednika opštine Lučani, pitao u opštini Vladičin Han, i obećali su mu jednokratnu pomoć u iznosu od 3.000 dinara.

 Muzičar Bojan Krstić,
Muzičar Bojan Krstić,, Foto: printscreen

- Pre nego što je počela pandemija imao sam zakazane festivale u Evropi, a imao sam i dosta ugovorenih svadbi. Početkom aprila je počelo sve da mi se otkazuje, svi su se uplašili i normalno počelo je zatvaranje. Moj poslednji nastup pre pandemije bio je doček 2020. godine. Od tada do danas ja nisam imao svirku, ali baš nijednu. Smatrao sam da je neodgovorno da radim kao neki krišom, jer poštujem ovu državu i želim da zaštitim i sebe i svoju porodicu - rekao je Krstić.


On je dodao da će mu, i ako se desi da uskoro počne da radi, biti potrebno nekoliko godina da vrati ogromne dugove. Kako je priznao, samo za električnu energiju duguje 100.000 dinara.

- Nisam jedini, ali me nije sramota da javno progovorim, jer je u pitanju moja porodica. Mnogi su imali pomoć države, a mi koji smo godinama predstavljali zemlju u svetu i na Guči uveseljavali narod, našli smo se u bezizlaznoj situaciji - tvrdi muzičar.

Jana otkrila kako je nastao čuveni hit "Šta će ti pevačica", a istina koja stoji iza toga nije nimalo prijatna!

Povezane vesti

 • Korisnik: MladenBg
  18/04/2021 - 10:15
  Ovi muzicari kada su mlatili pare, onda su nam na nos nabijali kako letuju ovde, onde.. voze ovo ili ono... a kada toga nema onda udarili u kuknjavu. Da li se neko ikada pitao kako je primenjenim i likovnim umetnicima u ovoj zemlji. Nikakav status, benificija, a svaka susa sebe proglasava za umetnika. Dzaba skole, talenat, nema nastupa da se namlate pare, a svaka samostalna izlozba na kojoj se nista ne prodaje kosta umetnika djavo ipo. A o skupom materijalnu slikarskom da i ne govorim.
 • Korisnik: nena
  17/04/2021 - 13:05
  Na gradjevini nema radnika. Prijavis se i zovu te bez cekanja.
 • Korisnik: Suza Kg
  17/04/2021 - 12:17
  Bojane, moj suprug je godinama radio u kancelariji. Kada smo videli da će ostati bez posla, novac koji smo uštedeli, uložili smo u alate. Do juče gospodin, oblači radno odelo i počinje da uči zanate, izmedju ostalih i za varioca.Već godinama radi na održavanju hotela. Zato Vam savetujem da malo okačite instrument o klin i da počnete da normalno zaradjujete a ne da kukate.
 • Korisnik: Nada
  17/04/2021 - 12:08
  Dokle ce se ziveti od nastupa? Lopatu u ruke pa na posao da zaradis zuljeve ! Naravno da je ovaj virus zlo 21 veka ali je dobro dosao da unisti "kvazi" muzicare i da potraze hleba na nekom drugom mestu. U Srbiji bi svaki drugi da duva ili peva samo da neradi !
 • Korisnik: Душка
  17/04/2021 - 11:51
  Кад си зарађивао ниси мислио на државу,сад ти је она крива,скромност је учитељица живота,научи да се не задужујеш без разлога и да се опружиш онолико колико је губер дуг.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA