Stefan Đurić Rasta
Dejan Briza/Alo!
Stefan Đurić Rasta

Dejan Briza/Alo!

Stefan Đurić Rasta, Foto: Dejan Briza/Alo!

Reper Stefan Đurić Rasta osuđen je juče na 12 meseci kućnog zatvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivice za posedovanje droga, a kako „Alo!“ ekskluzivno otkriva, dok bude služio kaznu, reper će moći sat vremena svakog dana da ide slobodno u šetnju.

Rasta je u Prvi osnovni sudu došao u pratnji svog advokata i vidno raspoložen i nasmejan ušao u sudnicu, a nakon što je potpisao sporazum samo je kratko poručio da je srećan što se sve konačno završilo.

- Pravda je spora, ali dostižna! Hvala bogu da je konačno sve gotovo. Presudili su mi da nosim nanogicu godinu dana - rekao je kratko Rasta za „Alo“ odmah nakon izlaska iz suda, dok je Vuk Tufagdžić otkrio detalje sporazuma koji je potpisao reper.

U izjavi za „Alo!“ advokat je otkrio da će Đurić imati pravo svakoga dana da šeta sat vremena, ali i da napusti svoj stan kako bi otišao na posao i kod lekara. Međutim, kako nam je objasnio još uvek ne zna kada će Rasta početi sa izdržavanjem kaznem jer to, kako kaže, zavisi od mnogih faktora.

- Rasta je potpisao sporazum koji će uskoro postati pravosnažan i tada će krenuti sa izdržavanjem kazne. Još uvek ne znamo kada će to biti, jer zavisi od mnogih faktora. Može da prođe nekoliko dana ili nekoliko nedelja do trenutka kada mu budu stavili nanogicu - kaže na početku razgovora za „Alo!“ reperov advokat i otkriva sve detalje sporazuma koje je Rasta potpisao sa tužilaštvom.

- Kada se to bude dogodilo, počeće izdržavanje njegove kazne, a to znači da će Rasta godinu dana morati da provede u kućnom zatvoru. Međutim, moći će svakoga dana da šeta sat vremena, a osim toga, svoj stan će moći da napusti ako bude trebalo da ide kod lekara - kaže naš sagovornik i otkriva:

- Osim toga, njemu će biti data mogućnost i da radi, odnosno, moći će neometano i da snima muziku u studiju - kaže advokat i objašnjava:

- Rasta i sada može da šeta slobodno jer mu još uvek nije stavljena nanogica. Tek kada to urade, počeće sa izdržavanjem kazne - rekao je Tufegdžić.

Podsetimo, Stefan Đurić Rasta uhapšen je početkom oktobra prošle godine kada je policija kod njega pronašla pet grama zapakovane marihuane, a potom, prilikom pretresa stana, još kilogram pomenutog narkotika. Rasta je u pritvoru bio četiri meseca, a pušten je krajem januara.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

sasa

13.03.2021 08:13

Sramna presuda, samo dvanaest meseci kućnog izležavanja,, sramota..