Tozovac i Šaban
Alo.rs
Tozovac i Šaban

Alo.rs

Tozovac i Šaban, Foto: Alo.rs

Tozovac i Šaban su dve muzičke legende koje, nažalost, nisu više sa nama.

Nakon tužne vesti o odlasku Predraga Živkovića Tozovca, ceo region je bio u suzama, a njegovi prijatelji i obožavaoci su neutešni.

Na Tviteru i Fejsbuku su mnogi objavljivali uspomene i poslednje pozdrave ovom velikanu, a potegla se i priča o tome da bi Tozovac trebalo da bude sahranjen pored Šabana Šaulića, jer su njih dvojica najveći velikani folk muzike koje je Srbija iznedrila, kako piše Espreso.

Nakon Šabanove smrti, Tozovac je govorio o svom kolegi i ispričao kako su se njih dvojica upoznali.

- On je došao na moj nastup kada je stigao u Beograd i obratio mi se. Njemu je Bog dao sve što je bilo potrebno za jednog pevača narodne muzike. Osetio sam tada da sam sreo izuzetno talentovanog mladog čoveka. On mi je došao kao lepa ptica da otpeva nešto i da ode u šumu. Mi nismo nikada zajedno pevali, ali smo se lepo slušali. Ja sam jednu njegovu pesmu izdvojio, legao mi je naslov “Verujem u ljubav'”, rekao je Tozovac za medije.

Tozovac će biti sahranjen u petak u 14.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a pre toga, u 11 sati, biće održana komemoracija u Kombank dvorani.

Komentari (2)

Psiholog

07.04.2021 22:40

Ne mogu da ih stavim u isti koš, tozovac je nešto drugo,mnogo drugačiji, šaban je ipak šaban, nikad nisam razumeo to kukanje što je on pevao, za mene je šapke bio samo dokaz da smo imali nešto sa turci ma.

Синиша

08.04.2021 09:49

Два највећа певача српске фолк музике?! Тозовац свакако, Шабан ни у лудилу. А где су Цуне, Тома, Џеј? Два највећа певача српске народне музике су без конкуренције Тозовац и Цуне. За њима следи Тома Здравковић, а по броју хитова и Џеј који је певао урбане песме. Шабан није певао традиционални српски народни мелос.