Marina Perazić
printscreen
Marina Perazić

Rajko Ristić

Marina Perazić, Foto: Rajko Ristić

Pevačica Marina Perazić, jedna je od začetnica elektronskog zvuka na prostorima bivše SFRJ. Njene pesme obožavale su sve generacije, a njeni brojni i veliki hitovi se i danas rado slušaju.

Marina je takođe važila za seks simbol osamdesetih godina, a čak je i časopis “Rock” spot za pesmu “Ja sam lažljiva” proglasio najboljim, a Marinu za najseksepilniju i najpopularniju pevačicu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marina Perazic (@marinaperazic)

Marinin životni put nije bio nimalo jednostavan. Iako je prvovremeno uživala u blistavoj karijeri, slavi i popularnosti, njoj je u jednom trenutku karijera počela da ide nizbrdo, a onda i potpuno otišla u sunovrat. Pevačica nije imala sreće ni u ljubavi, a o neslavnom braku sa bubnjarom nekadašnje grupe EKV, Ivanom Feceom Firčijem, te o njegovom navodnom zlostavljanju, pevačica je govorila otvoreno u medijima.

Naime, Marina je sa Firčijem počela da živi u vanbračnoj zajednici 1988. godine, u Njujorku, a iz ove ljubavi izrodile su se i dve ćerke, Mija i Luna.

Firči, Foto: printscreen

Marina je još tada, dok je živela u Americi, da bi preživela, radila mnoge poslove koji nemaju veze sa muzikom. Bila je bebi siterka, kasirka, pomoćnica menadžera lokala, itd. 1993. godine je rodila ćerku Miju, a dve godine kasnije drugu devojčicu koju su nazvali Luna.

Par se razišao 1997. godine i Marina se sa decom vratila u Hrvatsku. Naime, nakon devet godina života u Americi, ona je napustila Firčija i ćerke povela sa sobom. Jednog dana ih je, bez najave, odvela. Firči im je tada navodno uzeo pasoše i policiji je prijavio da deci ne bude dopušteno da izađu iz zemlje, ali pevačica je nabavila nova dokumenta i otišli su prvo u Rijeku, a zatim u Beograd. Bubnjar pet godina nije mogao da ih vidi jer nije smeo da napusti Sjedinjene Američke Države.

Marina je otvoreno u medijima govorila da je sa bivšim suprugom, Firčijem, proživljavala pravi pakao.

BONUS VIDEO: