Valentina Kuzmanović
Instagram
Valentina Kuzmanović

Instagram

Valentina Kuzmanović, Foto: Instagram

Nesvakidašnji izbor pesme. Zašto si odabrala da pevaš pesmu ,,Veseli se, srpski rode“?

- Želela sam da publika čuje nešto drugačije od pesama koje se stalno ponavljaju u takmičenju. Konkretno, ova pesma mi je prirasla srcu, a etno muziku pevam i osećam dušom!

Dolaziš iz Kruševca na koji si, kako često ističeš, mnogo ponosna. Koliko poznaješ istoriju svog grada?

- Ponosna sam što je Kruševac bio srpska prestonica u vreme vladavine cara Lazara, kada je bio Boj na Kosovu. To dodatno daje težinu etno muzici koja opisuje istoriju, zato i volim da je pevam.

Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo sa mentorkom Marijom Šerifović? Šta ti je ona rekla pred ovaj nastup i da li te savetuje da nastaviš da pevaš ovaj žanr?

- Za Mariju imam samo reči hvale. Predivno mi je dosadašnje iskustvo i znam da će i nadalje biti. Savetuje me da ponovo pevam etno u nekom od narednih krugova.

- Imam 19 godina i sama sam naučila kako treba da se voli svoja zemlja. Krivo mi je što je Balkan takvo podneblje gde se ljudi konstantno prepiru oko nacije i vere i minulih ratova, kao i ko je više imao žrtava, ko je više ginuo, a s druge strane niko ne misli o tim žrtvama zapravo. Roditelji su me naučili da poštujem druge narode i veru, kao i da širim ljubav, a ne mržnju. Moja odgovornost da tu misiju ispunim je utoliko veća jer imam priliku da spajam ljude kroz muziku. Volim Nemanjiće, a od svetinja najviše Lazaricu i našeg prvog arhiepiskopa Svetog Savu - rekla je ona.

Veljko Ražnatović

printscreen/instagram

Veljko Ražnatović, Foto: printscreen/instagram

Jedina si koja je pobedila Džejlu Ramović kada ste pevale splet pesama u finalu takmičenja ,,Neki novi klinci“. Da li si u kontaktu sa njom?

- Jesam, čujemo se i međusobno podržavamo. Volela bih muzičku saradnju sa Džejlom u budućnosti.

 Kakav je osećaj kada preko noći postaneš poznat?

- Osećam se čudno, nisam ni svesna šta se dogodilo. Ne smatram sebe poznatom, ponašam se sasvim normalno.

Nakon nastupa si dobila veliku podršku javnih ličnosti. Koliko ti to znači?

- Ne mogu da opišem! Drago mi je što sam izazvala reakciju javnih ličnosti, među kojima su pevači poput Ane Sević, Jelene Kostov, Milana Dinčića, Slobe Radanovića... Podržao me je i Veljko Ražnatović, koji i sam promoviše rodoljublje, zbog čega mi je posebno drago.

PROČITAJTE JOŠ: