Severina Kojić
Instagram/printscreen
Severina Kojić

Instagram/printscreen

Severina Kojić, Foto: Instagram/printscreen

Pevačica Severina Kojić je u intervjuu za "Nedeljnik" govorila o seksualnom nasilju, istakavši da su srpske glumice koje su sa svojim pričama izašle u javnost pokrenule lavinu u celom regionu.

- Zatečena sam koliko nam je teže u odnosu na ono šta smo mislili da će biti. Ja sam mislila da jesam, da mogu da želim, da letim. Svaki je život bogat ljudima, idejama... i onda neko sruši taj tvoj svet, život, dignitet, i ne znaš više jesi li žrtva ili učesnik jer se bojiš da će tvoje ćutanje izazvati sumnju, a tebe je samo strah. Jer o tome se ne govori. Ne javno - navodi Severina.

Milena Radulović, Danijela Štajnfeld i Merima Isaković

Alo! ilustracija

Milena Radulović, Danijela Štajnfeld i Merima Isaković, Foto: Alo! ilustracija

- Velika je hrabrost i Milene Radulović i Danijele Štajnfeld, i Merime Isaković. To je veliko olakšanje za sve žene. U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori. Eto i u tom slučaju se prelilo iz jedne zemlje u region. Jer princip je isti, sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole.

- To je velika, velika stvar. Milena u početku verovatno uopšte nije bila svesna šta je pokrenula. Naravno da kao žena moram da reagujem, pisala sam joj privatno. Nije bitan sadržaj, divno je koliko je ljudima ipak stalo i koliko se ipak neke stvari menjaju. Barem se o njima priča. U ovim slučajevima ćutanje nije zlato. Upravo čitam knjigu Tomasa Eriksona "Okruženi psihopatama" koju sam dobila od prijateljice za Božić. Dobra mi je baš prijateljica i dobro poznaje moju situaciju. Preporučujem - zaključila je pevačica.