Anđelina Džoli
Foto: EPA/EPA

Poruku je pratila i zajednička fotografija majke i ćerke, snimljena kada je Anđelina bila devojčica.

"Sutra bi bio 73. rođendan moje majke. Preminula je pre 15 godina, nakon duge borbe sa rakom dojke i jajnika. U julu me mesec dana deli od godina kada je je njoj dijagnostikovan rak. Imala sam preventivne operacije kako bih smanjila rizik, ali i dalje idem na preglede.

Moja mama je volela Hendriksa. I uvek bi potpisivala svoja pisma sa "Kiss the Sky". Nakon što je preminula to je dobilo novo značenje. Šaljem ljubav onima koji su takođe izgubili voljene i snagu onima koji se upravo u ovom trenutku bore za svoje živote i živote onih koje vole", napisala je glumica.

Maršelin Bertran je ćerku Anđelinu dobila u braku sa glumce Džonom Vojtom, u tom braku koji je trajao od 1971. do 1980. dobili su i sina Džejmsa Havena. Glumica je bila potom udata za Toma Besamru.

Anđelina Džoli podvrgla se 2013. dvostrukoj masektomiji zbog rizika od kancera.

"Kada sam saznala da je to moja realnost, rešila sam da nešto učinim i smanjim rizik što više mogu tako što će mi preventivno biti odstranjene obe dojke. Počela sam od grudi jer je rizik za tu vrstu raka veći od rizika od raka jajnika a i operacija je složenija, 27. aprila sam završila tromesečni medicinski proces koji mastektomija podrazumeva. Uspela sam da sve održim u tajnosti i da nastavim sa poslom", izjavila je tada glumica koja je 2015. imala operaciju uklanjanja jajnika.

"Lekari su mi nagovestili da bi trebalo da se podvrgnem preventivnoj operaciji desetak godina pre nego što se rak pojavio kod mojih ženskih rođaka. Mojoj majci je rak dijagnostifikovan kada je imala 49. Ja imam 39 godina", rekla je za "Njujork tajms".

TUGA! Čuveni glumac preminuo, vest potvrdio njegov agent

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading