Preminula glumica Džozefina Čaplin, ćerka Čarlija Čaplina
Foto: Alo/Profimedia

Glumica Džozefina Čaplin, ćerka Čarlija Čaplina, preminula je u 74 godini, saopštila je danas porodica. Kako je navedeno, ćerka Čarlija Čaplina i njegove četvrte supruge Une O'Nil, umrla je 13. jula u Parizu, prenosi Gardijan.

Preminula glumica Džozefina Čaplin, ćerka Čarlija Čaplina

Profimedia

 

Džozefina je bila šesto od 11 dece Čarlija Čaplina i treće od osmoro sa O’Nilom, glumicom i ćerkom nobelovca, dramskog pisca Judžina O’Nila. Rođena je u Santa Moniki u Kaliforniji, u martu 1949. godine. Glumila je u politički orijentisanom filmu "Bekstvo ka suncu" Menahema Golana, "Miris divljih životinja" sa Vitoriom De Sikom i Morisom Roneom "Džeku Trboseku na nemačkom jeziku sa Klausom Kinskim, kao i u filmu "Dečak iz zaliva" sa Liv Ulman i Kiferom Saterlendom. Prvi put se pojavila na ekranu sa tri godine, u"Lajmlajt", filmu iz 1952. koji je napisao, režirao i u kojem je glumio njen otac.

Takođe se pojavila u njegovom filmu Grofica iz Hong Konga 1967. Džozefina Čaplin je ipak najviše glumila u francuskim filmovima. Čaplin je upravljala porodičnom kancelarijom porodice Čaplin u Parizu i sponzorisala statuu njenog oca u Votervilu u Irskoj. Dugogodišnja stanovnica Pariza je ubrzo nakon smrti oca 1978. upletena u bizarnu zaveru za iznudu, kada su dva muškarca ukrala njegovo telo i kovčeg. Porodica je odbila da plati otkup, a ostaci su pronađeni 11 nedelja kasnije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading