Aca Lukas i Čeda
Alo!
Aca Lukas
Aca Lukas , Foto: Foto Alo!

U ekskluzivnom razgovoru za "Alo!", Aca je istakao da ne razume zbog čega se njegov kolega pobunio, i još manje, šta mu je najviše zasmetalo u preporuci kolegama da umesto što kukaju rade nešto.

- U ovim teškim trenucima, treba pomoći muzičarima, ali i ostalim građanima, baš kao što je to naša država i uradila. Nikada nisam rekao da država ne treba da pomogne onima koji su ugroženi, već sam rekao da ja nisam želeo da uzmem pomoć. A kada je reč o Čedi Čvorku, ispada kao da kod njega korona traje punih 20 godina. Tačno toliko nije nastupao, a njegova karijera je u krizi otkako se pojavio na sceni. Da li sada država treba da mu pomogne i zbog toga - rekao je Aca Lukas na početku razgovora za "Alo!" dodao: 

Čeda Čvorak

Rajko Ristić

Čeda Čvorak, Foto: Rajko Ristić

- Čeda Čvorak, između ostalog, uopšte nije bio ne centralna figura, nego ni približno bitan faktor svega onoga sto sam hteo i šta sam rekao o tom tužnom skupu. Izdvojen je između ostalih govornika, koji su svi redom imali političku konotaciju. Na kraju krajeva, snimci postoje pa neka ih ljudi pregledaju. Čak se išlo i dotle da je jedan od govornika rekao da su svi lekari u Kriznom štabu faktički radnici svetskih farmaceutskih kompanija i da ih treba zameniti drugim doktorima. Ne znam koliko ovako nešto ima veze sa skupom "ugroženih muzičara" - rekao je on.

- Nemam nameru da polemišem sa onima koji mi ni po jednoj tački nisu ni do kolena, pa tako i navedeni gospodin ili bilo ko sa tog tužnog skupa! Ko god je tamo bio, za mene je neiskren. Ljudi, ajde da se što pre svi vakcinišemo jer što pre to uradimo, pre ćemo početi da radimo - rekao je Lukas i objasnio  da ne može da razume šta je tačno naljutilo Čvorka.

- Rekao sam da oni koji imaju pet-šest stanova u Beogradu ne treba da kukaju, već da rade nešto korisno i da utovaraju ugalj. Zašto je sramota raditi, pogotovo ako je nekome ugrožena egzistencija? Da li je sramota utovarati ugalj ili je jedino što Čvorak ume da uradi da traži pevačice koje potom izrabljuje - ispričao je Lukas za "Alo!", a upravo su te izjave, kako se čini, najviše isprovocirale njegovog kolegu.

- Šta da kažem za njegove izjave? Trebao je da kaže ime te osobe koja ima pet-šest stanova. On osporava moj rad. Istina je da se mesecima već muzičari okupljaju jer su nezadovoljni. Niko od njih nije tražio pomoć u vidu novca, ono što su oni tražili su zahtevi da rade lokali sa svim merama. Prva laž koju je on rekao je da sam ja organizator protesta. Ja to nisam. Drugo što je rekao je da ovi protesti imaju političku pozadinu, sramota. Svi smo rekli da to nema veze s politikom. Treće što je rekao je da smo tražili finansijsku pomoć. Ja ne znam da je iko izašao i tražio finansijsku pomoć. Onda je slagao da smo dobili pomoć, niko nije dobio pomoć, dobili su samo statusni umetnici. Nije fer da Lukas tako laže. Rekao je za mene da ja nisam relevantan, a sledeći put kada bude iznosio takve laži ja ću ga tužiti i na sudu ćemo se viđati, nema pravo da me unižava. Ja nisam kuče bez porekla. A ta njegova rečenica za istovaranje uglja, to može samo dušmanin da izgovori, zao čovek - rekao je Čvorak u jednoj emisiji.

Komentari (1)

baba Manga

11.04.2021 14:37

verovatno Ceda Cvorak nije imao posla jer nije bio narkodiler kokaina i deo narkomanske mafijaske elite kao Lukas , .