Čuveni Lane Gutović otkrio dugo čuvanu tajnu legendarnog filma "Tesna koža", posle ovog detalja ništa neće biti isto!

Šojićeve replike i dan danas se citiraju

Srećko Šojić
Srećko Šojić, Foto: Jutjub printskrin

Glumac Milan Lane Gutović ostvario je brojne zapažene uloge, a ona koja se svakako najviše pamti jeste uloga Srećka Šojića u “Tesnoj koži”.

Šojićeve replike i danas se citiraju i postao je jedan od najpopularnijih likova domaće kinematografije.

Jednom prilikom Lane je gostovao u emisiji “AmiG Show” i otkrio ko mu je bio inspiracija za Šojića.

Šojić
Šojić, Foto: Printscreen/YouTube

- Toma Zidar, bio je majstor za ravne krovove. On je govorio tako, mekano, č, ć… on je bio Piroćanac. Jednom je došao kod mene kući, pričamo o španskom zidu koji treba da uradi i i on vadi olovku i pljas po zidu. Ja ga pitam: ‘Šta radiš to Tomo?’, a on mi odgovori: ‘Ionako ovo moraš da krečiš, ne može zid da ti bude grbav!’. On je meni bio toliko draga ličnost da se nisam odvajao od njega kao dete. I posle mi je sasvim slučajno pao na pamet taj njegov lep govor, i prvi put sam ga iskoristio u drami ‘Barabe’, pa se taj lik kasnije nekoliko puta pojavljivao i na kraju je završio kao Šojić - ispričao je glumac u emisiji.

Ćerka Laneta Gutovića je prelepa mlada devojka, odigrala je nekoliko uloga, a onda promenila profesiju, detaljnije o tome OVDE.

Povezane vesti

  • Korisnik: Neven
    18/04/2021 - 12:09
    Sad kad su svi naslovi bombasticni i ni po cu se ne izdvajaju,probajte da vratite normalne.Zasto mislite da naslov tipa Gutovic otkrio inspiraciju za lik Sojica nece privuci citaoce ?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA