ĐORĐE I MILAN BILI SU NERAZDVOJNI "Da li bi mi dozvolio da ti budem kum" - pitao ga je pokojni Balašević i od tada se njihovo poznanstvo zauvek promenilo!

Voleo bih ovde da živim mesecima" - govorio je Đorđe Balašević svom dugogodišnjem prijatelju Milanu Naperotiću

Đorđe Balašević
Đorđe Balašević, Foto: TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

Kantautor Đorđe Balašević u pesmi "Jesen stiže Dunjo moja", otpevao je stihove i kojima je spomenuo druga iz vojske, a to je Milan Naperotić koji se danas rado seća vojničkih dana provedenih u zagrebačkoj kasarni "Maršal Tito" zajedno sa Balaševićem.

On se seća pre svega prijateljstva dužeg od četiri decenije, u kojem je bilo mnogo lepih dana, druženja sa neverovatno talentovanim umetnikom, Đoletovog dolaska u Istru gde je na kraju kupio i kuću, "za stare dane". Nažalost, nije ih dočekao.

"Voleo bih ovde da živim mesecima", govorio je Đorđe Balašević svom dugogodišnjem prijatelju Milanu Naperotiću, poslovnom čoveku iz Istre sa kojim ga je godinama vezalo neraskidivo prijateljstvo.

- Govorio mi je: "Pomogao si mi u vojsci, a neću ti moći ničim uzvratiti" - priča Milan.

- Odmahnuo sam rukom, jer čime bi trebalo da mi uzvrati, a Đorđe je rekao: "Da li bi mi dozvolio da ti budem kum?"

I tako je dvojicu prijatelja povezalo i kumstvo, a Milan u šali kaže da ga je Đole "zaprosio". Druženja po Istri su se nastavila godinama kasnije i bili su to, priseća se Naperotić, divni, nezaboravni trenuci. Kada bi Balašević dolazio u Istru uvek su bili zajedno.

Ovo je treća ćerka Mićalović, a OVDE pogledajte kako izgleda Slobodina i Draganina sestra!

Povezane vesti