Srđan Žika Todorović
Instagram/Printscreen
Srđan Žika Todorović

Instagram/Printscreen

Srđan Žika Todorović, Foto: Instagram/Printscreen

Mali dečka na slici drži sladoled, a njegovi brojni fanovi poručili su mu da su ga prepoznali po pogledu.

- "Mali Žika", napisao je on u opisu fotografije.

- A, već taj poseban pogled", "To je taj pogled", "Ijaooo, sladak kao devojčica", "Obožavam ga, gen našeg velikog, nezaboravnog Bore", bili su samo neki od komentara.

Kao što se pisalo u komentarima, Žika Todorović je svoj talenat za glumu nasledio od oca Bore Todorovića, a svoje zasluge je sigurno imala i tetka Mira Stupica.

Žiku mnogi opisuju i kao najboljeg bubnjara među glumcima, a ujedno i najboljeg glumca među bubnjarima. Poznato je da je svojevremeno svirao u bendovima "Eks Radnička Kontrola", "Centar", "Disciplina kičme", "Ekaterina Velika".

U jednom periodu, iako je već završio Fakultet dramskih umetnosti više interesovanja je pokazao za muziku, te zaplovio tim vodama. To je bio period ranih osamdesetih godina, a nakon izvesnog vremena, Srđan se ponovo zainteresovao za glumu i ostvario se u brojnim brilijantno odigranim ulogama.

U njegovom talentu smo uživali u projektima o kojima bi mogao da se napiše i poseban članak - prvo u filmu "Bal na vodi", a onda su počele da se nižu uloge - Kifla u "Zaboravljenima", Koma u "Kako je propao rokenrol", Fleka u "Crnom bombarderu", Đavo u "Mi nismo anđeli", Jovan u "Bila jednom jedna zemlja", Duško Krtola u "Vratiće se rode" i mnoge druge.

Srđan Žika Todorović i njegova supruga Ana upoznali su se na Adi Bojani, 2004. godine izgovorili sudbonosno "da". U maju 2014. dobili su sina Dejan, koji je nažalost iznenada preminuo sa samo tri godine. Obdukcija koja je obavljena pokazala je da je dete preminulo od sindroma "iznenadne smrti".

Pročitajte još: