Dragan Nikolić i Milena Dravić
Printskrin
Dragan Nikolić i Milena Dravić

Printskrin

Dragan Nikolić i Milena Dravić, Foto: Printskrin

Svoju karijeru započeo je manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari". Od tada pa sve do smrti Gaga Nikolić udahnuo je život kultnim herojima, među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija i gradski vitez Urke. Njegovog komšiju s Vračara i danas uspešnog glumca Pavla Pekića za Gagu i Milenu vežu samo najlepše uspomene.

- Naš kraj bio je glumački. Vrata do mojih živeli su Đuza Stojiljković i njegova prva supruga Olgica, u zgradi pored je stanovao Predrag Pepi Laković, a na tom mestu nekada je bila rodna kuća Bate Stojkovića... Na dvadeset metara prema Hramu Svetog Save bila je kuća Mire Stupice, a u našoj ulici, u zgradi na poslednjem spratu stanovali su i Milena i Gaga - započinje priču Pekić.

Milena Dravić i Dragan Nikolić

Privatna arhiva

Milena Dravić i Dragan Nikolić, Foto: Privatna arhiva

Popularni glumac se prisetio i anegdota vezanih za najsladniji ljubavni par među glumcima:

- Nemoj da mi izigravaš Prleta iz "Otpisanih", Dragane, silazi dole." Naravno da je nije poslušao. On je bio svoj - seća se Pavle pa je otkrio kako se upoznao sa Gagom.

- Porodica moje školske drugarice družila se s Gagom. Shvatio sam tada koliko je on jednostavan, normalan i skroman čovek. Bio sam fasciniran njime. Zanimalo me je kako izgleda taj svet iza kulisa. Vrlo brzo smo počeli da igramo preferans. Celo bombardovanje smo proveli kod njega u stanu igrajući karte - kaže Pekić.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Pavle Pekic (@ppek33)

Milene se rado seća, sa njom je odigrao i jednu od najdražih predstava "Harold i Mod" u Beogradskom dramskom pozorištu.

- Bili smo komšije i imali smo običaj da se kući vraćamo zajedno. Jednom joj je pozlilo tokom predstave, ali nije želela da prekine izvođenje. Zvali smo Hitnu pomoć, a kako se spustila zavesa, ustanovilo se da nije ništa ozbiljno. Milena me je molila da posedim s njom u stanu. Proveli smo tri sata. Gaga je tad bio bolestan, a ona je pričala o njemu i toj velikoj ljubavi - seća se Pekić.

Pekić je otkrio da nije posetio Dragana u bolnici:

- Dolazilo mu je u posetu samo nekoliko kolega. Brzo je umro. Mislim da je Milena otišla prerano jer nije znala kako bez njega - smatrao je Pavle.

PROČITAJTE JOŠ: