Vlasta Velisavljević, sahrana
Jošida Masanori

Kolege iz JDP i drugih pozorišta ispratili su Vlastu na večni počinak uz gromoglasan aplauz.

Glumac Irfan Mensur održao je potresan govor na Novom groblju.

- Moram da ti mahnem u ime JDP. Hteo sam da ti održim jedan govor, ali onda sam pročitao šta su o tebi izjavili i napisali tvoja Petrićka, Tanja, šta su izjavile neke naše kolege i onda sam ostao bez reči. Sve što su oni napisali i izgovorili ti pripada. Lane, Voja, Toni, Dimitrije, ja pa i ovi balavci - rekao je Irfan, i dodao jednu anegdotu koja je rastužila mnoge:

- Moram da podelim jednu anegotu da bi shvatili šta ja mislim, ali i šta ćete vi misliti o Vlasti. Igrali smo predstavu i odjednom panika, Vasa pao u nesvest, u pola predstave. Predstava se prekida, zove se hitna pomoć. Mi svi oko njega: "Vlasto, šta je?" A on onako otvorio oči i kaže: "Ma nije ništa, držim dijetu". Mi ga pitamo šta će mu dijeta. Kaže on: "Hoću da budem lep kao vi. Vi svi napraviste karijere na lepotu, a ja talenat i meni je dosta toga". Eto, takav je čovek bio - rekao je Mensur i rastužio mnoge.

Najteže je, svakako, njegovoj supruzi Nadi, koja je bila uz njega do poslednjeg dana, a kolika je njena bol, govori i to da je jedva išla za sandukom njenog voljenog Vlaste.

Tužna povorka krenula je ka glumčevoj večnoj kući. Supruga Nada, prijatelji i kolege neutešni su na Novom groblju.

Glumac Dragan Mićanović izaša je upkalan iz kapele.

Branka Petrić skrhana bolom stigla je na Novo groblje zajedno sa kolegom Tihomirom Stanićem, a potom i Milan Marić, Ljubiša Ristić, Tanja Mandić Rigonat i mnogi drugi.

Glumac Voja Brajović stigao je u pratnji supruge Milice Mihajlović kako bi Vlastu ispratili na večni počinak.

Među prvim je stigao glumac Branko Cvejić i glumica Vaja Dujović i njen otac Vladan.

Nadi Velisavljević, ženi pokojnog glumca prisutni izjavljuju saučešće u kapeli. Nada je na groblje donela ogromnu suzu na kojoj piše: "Zauvek tvoja Nada".

Vlasta je sahranjen na parceli preko puta Džeja Ramadanovskoj i kolege Ivana Bekjareva. Velisavljević je rođen 28. jula 1926. u Beogradu. U glumačkoj karijeri ostvario je čak 350 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.

Komemoracija povodom smrti poznatog glumca biće održana u petak, 2. aprila, u zgradi JDP.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)