Aleksandar Berček
Printscreen
Aleksandar Berček

Printscreen

Aleksandar Berček, Foto: Printscreen

Reditelj i producent ove serije objasnio je da se samo jedna scena dešava u Beogradu, ali i da je jedna kuća u seriji rađena po uzoru na kuću glumca Aleksandra Berčeka.

- "Tajne vinove loze" kombinuje autentične, realne lokacije i objekte koji su napravljeni u studiju, a Nikola Berček, sin glumca Aleksandra Berčeka, potpisuje scenografiju. Imamo i staru kuću s prozorom usred dnevne sobe. Nikola je to uradio po uzoru na nešto što ima kod svog oca u Rumi. Meni je to bilo neobično, ali bilo je posle zgodno kod snimanja - ispričao je reditelj jednom prilikom za medije.

Međutim, pre par godine komšije legendarnog glumca Aleksandra Berčeka u selu Mala Remeta u podnožju Fruške gore otkrile su da glumca znaju kao osobu koja ima probleme sa pićem, te ih svakodnevno teroriše.

- U subotu je od jutra pio rakiju sa komšijom koji mu je doneo punu flašu, a onda je uzeo trimer da seče travu i teturao se. Koliko je bio pijan, na kraju je trimerom prešao da kosi asfalt i kada je shvatio šta radi, bacio je alat i otišao da spava. Njegovo ponašanje je zaista nepodnošljivo, teroriše nas ovde i uopšte nemamo mira zbog njega - prepričavala je komšinica koja nije želela da se predstavi jer, kako kaže, ima on svoje fanove u selu, koji bi joj zbog toga kamenovali kuću.

Aleksandar Berček

Printscreen

Aleksandar Berček, Foto: Printscreen

Ni Berčekov komšija R.R. nije želeo tada pod punim imenom i prezimenom da priča, ali ni on nema reči hvale za legendarnog glumca.

- On vozi džip, ovu zelenu „tojotu“, koju kad je pijan, a to je često, ostavi nasred puta, pa niko ne može da prođe. Dve kuće od njega je manastir Mala Remeta i autobus sa decom na ekskurziji mora da se parkira iza automobila i deca idu peške. Kada je u pijanom stanju, uđe u seosku prodavnicu, viče i bahati se. Ne čeka red kao ostali, već vikne: „Mala, evo pare, daj hleb“. Niko mu ne dolazi, ni porodica ni kolege, samo neki auto sa novosadskim tablicama, i to ponekad. Smeće baca u livadu pored, gaji svinju. Nije hteo da poseče brezu što se nadvila nad komšijsko dvorište i preti da padne na garazu - kazao je komšija pre par godina za "Alo!".

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Ljiljana Kuzjak

04.03.2021 08:34

Gospodin Bercek je glumcina da se smrznes! A komsije k'o komsije...Kakve su komsije?!