Merima Isaković
youtubeprintscreen
Merima Isaković

youtubeprintscreen

Merima Isaković, Foto: youtubeprintscreen

Merima Isaković dala je ekskluzivnu ispovest za "Serbian times". Glumica koja je sa 16 i po godina upisala Akademiju i ostvarila više briljantnih uloga, doživela je stravičan udes sa samo 21 godinom i ostala nepokretna. Danas živi u Australiji, radi kao psiholog ali pamti dešavanja iz Srbije.

Ovdašnju javnost trenutno potresa priča glumice Danijele Štejnfeld koja je optužila za silovanje svog kolegu Branislava Lečića. Glumica je najpre podsetila na tragediju vezanu za seksualno nasilje koja se dogodila sedam godina pre nego što je slučaj Lečića odjeknuo u javnosti.

Branislav i Danijela

Alo!

Branislav i Danijela, Foto: Alo!

- Verujem da je ovo bila zastrašujuća vizija Danijele Štejnfeld, a da je njena ispovest njen iskreni motiv da spreči dalja silovanja. Nije prvi put da čujem o nasilnim postupcima Branislava Lečića. Ja to ponašanje znam. Volela bih da mogu da verujem da je ovo poslednji put - rekla je Isakovićeva, a onda nastavila o ponašanju javnosti u ovom slučaju, koji još uvek nije završio na sudu.

- I onda je deo javnosti dočekao na nož. U nemoralnom napadanju žrtava silovanja učestvuju i neke neartikulisane spisateljice koje se ne mogu nazvati novinarima, jer poštujem novinarstvo kao glas i savest javnosti, te vidim da zlurade članke nisu mogli napisati novinari. Zapanjujuće je da taj deo javnosti pokušava da iz sve sile iskopa neke priče koje Danijelin život i ponašanje boje u lošem, pa čak i gnusnom svetlu. Na stranu da ostavimo mogućnost da su te njihove optužbe Danijelinog ponašanja istinite ili lažne. Istovetno ponašanje dela javnosti je bilo posle ispovesti učenica i učenika iz Aleksićeve skole glume. Napali su ispovesti žrtava ogavnim rečima koje se ponavljaju i sada u slučaju Danijele Štejnfeld - šta je do sada čekala da to ispriča? Koji su njeni motivi? Šta je tražila to je i dobila - prokomentarisala je Merima.

- Da li ovako ogromni napori da okaljaju Aleksićeve žrtve, a sada i Danijelu, znače da ovi koji veoma glasno podržavaju Lečića, smatraju da je dozvoljeno silovati osobu ako ona nosi provokativne majice i igra u erotskim scenama? Još je nešto, izuzetno značajno, skriveno u njihovom ogromnom naporu da okaljaju Danijelu, a to je da te javne sudije praktično daju dozvolu da Danijela bude silovana, zbog navodno nepriličnog javnog slikanja jedne glumice?! Time implicitno priznaju da veruju da je Lečić počinio silovanje - rekla je ona.

- Na žalost nije prvi put da, što i Njegoš reče, pučina bezumno sudi - zaključila je ona.