Milan Gromilić
instagramprintscreen
Milan Gromilić

instagramprintscreen

Milan Gromilić, Foto: instagramprintscreen

Plesač i koreograf Milan Gromilić bio je gost današnjeg izdanja emisije na Kurir televiziji i tom prilikom govorio je o glumcu Desimiru Stanojeviću koji je preminuo pre godinu dana. Njih dvojica bili su kolege u Pozorištu na Terazijama.

- Nikad nije otišao iz Niša, bio je na prinudnom radu u Beogradu, to je i sam često ponavljao. Desko je bio čovek sa punim osmehom, voleo je društvo i kafanu, da zapave. Kao klinac sam video prvi put čiku koji igra u Srećnim ljudima. Kolika god veličina je bio, iza scene je bio Desko. On je bio dostupan svima. Dosta predstava smo igrali zajedno. Bio je lovac voleo je sport, voleo je prirodi. Ljudi ne znaju da je bio padobranac. Bio je veoma snalažljiv, publika ga je volela - rekao je Gromilić u Pulsu Srbije.

Desimir Stanojević

E-Stock Milos Rafailovic

Desimir Stanojević, Foto: E-Stock Milos Rafailovic

- Govorio je "Lepota je u malim stvarima, samo polako, ne preteruj". Kad sam hteo da prestanem, rekao mi je "samo lagano". Desko je imao boemsku dušu. Taj momenat boemije i kafane koja je u njemu, to je donosio na scenu. Tako ga je igrao, Nišlija, južnjak, temperament, vrela krv, dert koji je nosi u sebi. Kad je imao išialgiju, ja sam rekao da ga vodim. Kada treba da promeni brzo šešir, kapu, onda sam mu govorio "Obući ću te ja" - prisetio se plesač zajedničkih momenata sa glumcem.

PROČITAJTE JOŠ: