Milan Marić
Alo!/V.Marković
Milan Marić

Alo!/V.Marković

Milan Marić, Foto: Alo!/V.Marković

Aco Pejović deo je filma o Tomi Zdravkoviću, saznaje Kurir. Pevač je pozajmio glas glumcu Milanu Mariću, koji u ovom ostvarenju glumi legendu narodne muzike, i to u scenama u kojima se peva.

Poznato je da je Pejović neko ko izuzetno ceni rad pokojne muzičke zvezde, da je blizak sa njegovom porodicom, kao i da je obradio neke od njegovih hitova, ali je mnoge iznenadilo kada se u septembru prošle godine pojavio na setu, tokom snimanja kadrova u Domu kulture u Prijepolju. Najpre se nagađalo da je Aco, pošto je u tom trenutku boravio u svom rodnom gradu, samo obišao ekipu filma, ali je on otkrio da učestvuje u projektu. Ipak, tada nije želeo da kaže na koji način.

- Ako pričamo o narodnoj muzici, odrastao sam na pesmama Tome Zdravkovića i on je ostavio ozbiljan trag u mojoj muzičkoj karijeri. O svojoj ulozi u filmu ne mogu da govorim dok ne bude premijera filma - zagonetno je kazao Pejović tada.

Kako Kurir saznaje od izvora bliskog produkciji, iako je Milan Malić sjajan glumac, pa je dobio pohvale kako je do detalja skinuo Tomine pokrete, gestikulaciju, način na koji priča, akcenat, ipak, njegove glasovne sposobnosti nisu ni približne pevačevim. Kako to nije retka pojava u glumačkom poslu, producenti su znali da treba da angažuju profesionalnog muzičara, a jedini koji je dolazio u obzir jeste Pejović. Oni smatraju da je folker bio najbolji izbor za ovaj posao jer njegov glas neodoljivo podseća na glas pokojnog boema. Čim je dobio ponudu, Aco ju je bez razmišljanja prihvatio, a kako kaže naš sagovornik, za njega je ovaj angažman velika čast.

U prilog informaciji govore najave iz filma koje su se pojavile na društvenim mrežama. U jednoj od scena Andrija Kuzmanović, koji tumači lik menadžera Dragana Dakovića Drde, sedi za stolom kada mu prilazi Toma (Milan) i na gitari izvodi pesmu "Odlazi, odlazi", sa kojom je nastupio na Ilidži 1969. Dok Marić otvara usta, jasno se može prepoznati da je Pejović taj koji stvarno peva. To su primetili i svi oni koji su na Jutjubu pogledali scenu iz filma, pa su komentarisali da je Aco fantastičan, jedan jedini i da je samo on mogao da "skine" Tomin glas u originalu. Kontaktirali smo sa estradnim menadžerom Banetom Obradovićem, koji je i zakonski zastupnik lika i dela Tome Zdravkovića i jedan od inicijatora da se snimi film.

- Mislim da bi jače bilo da vam o tome priča Aco - rekao je Obradović.

Aco Pejović nije jedini koji će u filmu o Tomi pozajmljivati glas.

Jednoj od glavnih glumica, Tamari Dragičević, koja tumači lik Silvane Armenulić, a koja će takođe imati scene u kojima peva, u pomoć će priteći Suzana Branković Dinić, bivša članica grupe Bjuti kvins.

Aco Pejović

Ata Images

Aco Pejović, Foto: Ata Images

U filmskom svetu nije ništa neobično da pevači pozajmljuju glumcima glas. Sonja Savić pevala je glasom Bebi Dol u filmu "Život je lep". Spoj Sonjinog lika i Bebinog glasa predstavljao je dobitnu kombinaciju za sva vremena, a pesma "Ajde selo da selimo", koja je naslovna numera filma, kao i "Moj čovek dobar nije" obeležile su ovo filmsko ostvarenje, u kojem igra i Rade Šerbedžija. U filmu "Lutalica" umesto Lidije Vukićević peva Ljiljana Petrović, prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji. Nevena Božović pozajmila je svoj glas glumici Miljani Gavrilović, koja u seriji "Folk" glumi glavni lik Zvezdanu. Pevačica umesto nje peva pesme Cece Ražnatović, Hanke Paldum i Zorice Brunclik.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: