BALAŠEVIĆEV SIN PRVI PUT NAKON OČEVE SMRTI: Moj tata nije otišao, nikada neću ostati bez njega: Aleksa neutešan, ne može da se pomiri sa gubitkom!

Progovorio o velikoj tragediji... Aleksa Balašević u intervjuu za „Alo!“ priznao da ne prihvata smrt svog oca Đoleta

 Aleksa Balašević, sin jednog od najpopularnijih srpskih kantautora Đoleta Balaševića, uskoro će početi sa snimanjem filma „Megdan“, a u intervjuu za „Alo!“ otkrio je kako se bori sa velikim gubitkom koji je osetila njegova porodica pre skoro dva meseca, kada je preminuo njegov otac. Aleksa je otkrio i detalje scenarija koji priprema za veliki filmski projekat, te priznao da je jedan od likova u filmu inspirisan pesmom njegovog oca „Čovek sa mesecom u očima“.

Iako nije bio preterano voljan da otkriva detalje, priznao nam je da zahvaljujući činjenici da mu je otac utabao put svojom slavom, on sada može da se posveti i radu u filmskoj industriji.

- Snimanje filma očekujemo sledeće godine. Novi Sad zaslužuje moderni igrani visokobudžetni prvi film o sebi, a zatim borci, kao što rekoh, nečiji sinovi, muževi, očevi koji su za vreme korone ispunjavali ili odlagali svoje snove u tom ringu bez publike... Novi Sad zaslužuje da ima takav film, mogu slobodno reći, međunarodne visokobudžetne produkcije. Zahvaljujući svemirskoj veličini mog velikog oca, imam odlične pregovore sa jednom državom na drugom kontinentu u kojoj bi trebalo takođe da se snima - rekao nam je Aleksa, a potom se dotakao i svog velikog gubitka.

Đorđe Balašević
Đorđe Balašević, Foto: TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

- Ja nikad nisam ostao bez oca. Naopako. Kad je moj otac u pitanju, ne postoji mesta za tugu, žalost, pa ni smrt. Mnogi to ne razumeju, ali ne mogu da im dočaram. To je neki osećaj koji zaista sam sebi ne mogu da opišem. Bogu hvala pa je tako - bilo je sve što je mladi Balašević rekao o svom pokojnom ocu, a onda dodao kako izgleda njegova životna borba nakon svega.


- Borba počinje rođenjem, a pitanje je da li se završi sa umiranjem. Za nas koji verujemo u boga živih, možda borba traje večno. Borba od nas vekovima traži ako želi da bude upamćena da je učinimo onakvom kakva ona jeste. Poštena i veličanstvena - kaže on.

Aleksa se ozbiljno posvetio radu na filmu i na taj način okupira svoje misli.

- Film prati nekoliko različitih ljudi sa više životnih megdana koji vode. Glavni lik je, naravno, inspirisan klasičnim idolom mladih i onih koji se bore za bolje sutra - kaže on za „Alo!“.

Olivera: Život nisam odbrojavala od početka!

Olivera i Đorđe Balašević
Olivera i Đorđe Balašević, Foto: Zoran Ilić

Olivera Balašević će pretposlednjeg dana aprila proslaviti šezdeset drugi rođendan, kada će objaviti svoj drugi roman u kojim će oživeti uspomene sa njenim pokojnim suprugom. Ona se za medije nije oglašavala nakon njegove smrti, a pre nekoliko godina je otkrila kako se oseća pošto ulazi u sedmu deceniju života.

Životom sam od prvog otkucaja srca bila toliko fascinirana da mi je promaklo da ga od početka odbrojavam. A kada to ne kreneš na vreme, onda se stvari zakomplikuju. Uhvati te panika kada shvatiš da ti je šezdeseta, a da nisi prestala da budeš devojčica - rekla je svojevremeno Olivera.

Spekuliše se da će u Aleksinom filmu igrati jaka glumačka ekipa, međutim on još uvek ne želi da otkriva detalje.

- Glavna uloga je rezervisana za jednog od naših najgledanijih glumaca. Naravno da je reč o najpoznatijim srpskim glumcima, i starijim i mlađim. Mnogi su nestrpljivi da vide ko će glumiti ulogu koja je inspirisana pesmom mog oca „Čovek sa mesecom u očima“.

- Čovek sa mesecom u očima u filmu predstavlja borca, pesma je sama po sebi preteška, mogu misliti kakva će tek biti uloga - kaže Balašević.

Stihovi ove Balaševićeve pesme kriju dugo skrivanu tajnu: Reč je o pevačici koju zna cela Srbija i njenoj ljubavi!

Povezane vesti

  • Korisnik: LJUBICA
    15/04/2021 - 11:46
    Ma nikome nije otac umro samo Aleksi Balasevicu i samo on na celom svetu tuguje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA