Nina Janković
Masanori Jošida/Alo!
Nina Janković

Masanori Jošida/Alo!

Nina Janković, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Nina će se poroditi na proleće, a ćerki će dati ime Ivanka, otkrila je glumica za magazin "Hello".

Ime Ivanka je u srpski jezik došlo preko grčke i latinske verzije, u koje je pak dospelo od hebrejskog “Johanan” (“Jehohanan”), koje se sastoji od “Jahveh” (što znači “Bog”) i “hanan” (u značenju “milostiv”). Značenje ovog imena je, dakle, “Bog je milostiv”.

Nini i njenom suprugu Matiji Dičiću ovo je drugo dete, dok stariji sin Vukašin uskoro puni tri godine.

Nakon trudnoće sa Vukašinom glumica se već posle dva meseca vratila poslu, a nedavno je otkrila da joj nije bio problem ni da na setu doji bebu.

 - Neko može da kaže "vidi ovu budalu", a neko može da kaže da je to svaka čast. Sva sreća da sam samo dva puta ceo dan snimala, pa su mi tad dva puta doveli Vukašina, ali ostavim mleko tad. Tako da ga nisam ni često ostavljala. To sam malo i preterala. Odvojili smo se par puta na jednu, dve večeri - ispričala je glumica nedavno i dodala da je sin jako srećan što će dobiti seku, ali i da uveliko sređuju kutak u svom domu za ćerkicu:

- Počela sam da sređujem sobu, ali nadam se da ću pred kraj sve. Ne kupujem još uvek ništa, od Vukašina imam gomilu igračaka, neke su potpuno neutralne. Naravno, da ću joj kupovati igračkice i sve, ali je još uvek rano. Imala sam mučnine, bilo je strašno na početku.

Pročitajte još:

Komentari (2)

jana

05.03.2021 05:49

Ja koliko znam Ivan i Ivanka cista hrvatska imena kao sto su srpska Jovan i Jovanka.

Hazar

06.03.2021 05:49

@jana - Po cemu je to ime retko? IZmedju ostalog toliko je imena izvedeno iz Jevrejskih.