Jakov, Luka, Simon Šaranović - Buda
PrntScrn RTS
Jakov, Luka, Simon Šaranović - Buda

PrntScrn RTS

Jakov, Luka, Simon Šaranović - Buda, Foto: PrntScrn RTS

Luka, Simon i Jakov Šaranović danas na novljanskom škveru, u bezbrižnoj dečijoj igri. A, pre nešto više od jedne godine završili su snimanje filma Dara iz Jasenovca, nakon što ih je kasting-agencija odabrala da iznesu ulogu najmlađeg Darinog brata Buda.


Majka Marija kaže da je tromesečni, umesto šestomesečnog, boravak u Somboru i Beloj Crkvi bio veoma naporan.

- Luka je sarađivao, tako je da je bio fascinantan. Glumio je dete, a on u stvari i jeste dete. Ponosna sam i drago mi je u svakom slučaju -  priznaje Marija Šaranović.

Jakov, Luka, Simon Šaranović - Buda

PrntScrn RTS

Jakov, Luka, Simon Šaranović - Buda, Foto: PrntScrn RTS

Marija kaže da je imala pomoć i razumevanje cele filmske i glumačke ekipe, koji su se prilagođavali deci. Na setu, oko čuvanja dečaka, najviše joj je pomagala majka, a pred kraj snimanja i muž, pomorac.

U podizanju malih filmskih zvijezda, punih energije, pomaže joj prijateljica Milica. Presrećna je, kaže, što je deo porodice, ali i da je potrebno imati puno energije, živaca i strpljenja da se brine o dečacima.

Šaranovići su ostali u kontaktu sa mnogima sa snimanja filma. Marija posebno ističe ljudski odnos glumaca iz Kozarske Dubice i Banjaluke, od kojih je saznala deo istorije stradanja Srba toga kraja.

Doći će vreme kada će svojim dečacima moći da objasni njihovu ulogu u filmu. Za sada, ne razmišlja o novom angažmanu.

PROČITAJTE JOŠ: