Milena Dravić i Dragan Nikolić
Privatna arhiva
Milena Dravić i Dragan Nikolić

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

MU vreme kada su se sreli Milena Dravić i Dragan Nikolić, ona je već bila velika glumačka zvezda, dok je on tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma "Horoskop", a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.

"Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam vidio ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja", rekao je on svojevremeno za "Stori".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Milena Dravić Nikolić (@milenadravicglumica) on Feb 4, 2020 at 2:05am PST

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale", po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak. U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška i najstroži kritičar.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Milena Dravić Nikolić (@milenadravicglumica) on Nov 19, 2019 at 7:01am PST

„Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi", rekao je jednom prilikom Dragan.

Njihova ogromna ljubav očekala je i starost, a kako je Milena jednom prlikom rekla, ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @gluma.predstave on Jan 17, 2020 at 12:25pm PST