Danica Maksimović
YouTube/Printscreen
Danica Maksimović, Foto: YouTube/Printscreen

Miloš Lolić je završio pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a kako je jednom prilikom rekao, sve do treće godine studija, njegove kolege nisu znale da mu je majka poznata glumica.

-Trudim da me nema po novinama i televiziji, osim kad treba da govorim o svom radu. Osim toga što nemam šta da pridodam opštoj halabuci, sve vreme se pitam čemu zapravo mediji služe, danas i ovde, pa i planetarno, i svaki od mogućih odgovora me ili razljuti ili rastuži - rekao je on svojevremeno za Blic Puls.

Nije se libio ni da prizna da je uobražen i da takve ljude i voli.

Miloš Lolić, Foto: PrntScrn

- Ne samo što sam uobražen nego me i privlače isključivo uobraženi ljudi. Svako iz svog ludila, neko zato što je utripovao da izgleda dobro, neko zato što misli da je prepametan, neko zato što je umislio da ima ukusa, neko zato što vidi sebe kao nadarenog, i tako redom. Zanimaju me ljudi koji žive svoje izmišljene uobražene paralelne univerzume gde su oni događaj milenijuma. Ima i uobraženosti koja mi je odbojna, na primer uobražena lenjost, ili uobraženost koja diskvalifikuje druge, to ne podnosim, ili uobraženost izazvana novcem, kad je neko uobražen jer ima, eto, pare, to već nije privlačno - objasnio je on za pomenuti medij.

Lolić je režirao brojne predstave u Beogradu, a za svoj rad nekoliko puta je dobio i prestižne nagrade.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: