120 dana sodome
Foto: Youtube/printscreen
120 dana sodome

Foto: Youtube/printscreen

120 dana sodome , Foto: Foto: Youtube/printscreen

Ukoliko pripadate onima sa slabim želucem, predlažemo da odmah izađete iz teksta - jer ono što sledi je jako uznemirujuće i gotovo da izlazi iz okvira jednog dobrog, normalnog, sočnog horor filma. Scene koje ćete imati prilike da vidite su blago rečeno odvratne, a prikazuju brutalne scene nasilja - ubistava i silovanja, a na sve to su i vizuelno poprilično krvave i grozne.

“Ljudska stonoga drugi deo” – zbog brutalnih scena nasilja, ubistava i silovanja, ovaj film se smatra jednim od najbolesnijih svih vremena. Postoje tri dela, među kojima se drugi smatra najgorim. Radi se o mentalno i duševno bolesnoj osobi koja dobija inspiraciju da spoji ljudska tela u stonogu. Međutim, njegova nesposobnost i nepoznavanje osnovnih medicinskih postulata dovodi do toga da ih na kraju sve masakrira i ubije.

Film je dobio loše ocene i oštre kritike zbog toga što nema nikakvu adekvatnu priču koja bi trebalo da generalizuje radnju.

Film Salo

Foto: Youtube/printscreen

Film Salo, Foto: Foto: Youtube/printscreen

Tu je i film “Salo”, ili “120 dana Sodome” koji se smatra jednim od najkontroverznijih filmova dvadesetog veka zbog svojih brutalnih scena silovanja, mučenja, zlostavljanja i ubijanja. Režiser filma je svojevremeno izjavio da film govori o “fašizmu koji upravlja ljudskim umom”.

Nalazi se na prvom mestu liste uznemirujućih filmova i vodi se kao jedan od najpotresnijih ikada napravljenih. Radnja se vrti oko osamnaest adolescenata koji su kidnapovani, a potom brutalno mučeni, silovani i ubijani tokom 120 dana. Film je svojevremeno bio zabranjen u nekoliko država zbog svojih ekstremnih scena mučenja.

Na kraju se nalazi i “Srpski film”, jedan od najbrutalnijih, ako ne i najbrutalniji u srpskoj kinematografiji. Srđan Spasojević rekao je da film na alegoričan način prikazuje korupciju koja je u osnovi upravljala ljudima tokom devedesetih godina prošlog veka u Srbiji. Zbog ekstremnig scena nasilja i seksa, ovaj film je bio zabranjen u više od dvadeset država širom sveta, među kojima su bile i Nemačka, Francuska, Engleska, Brazil i Holandija.

Film je dobio podeljene kritike, a pojedini su navodili da su esktremne scene nasilja nešto najokrutnije što su u životu videli.