NEĆETE VEROVATI O KOM HITU JE REČ! Ovu pesmu je trebao da peva Đorđe Balašević, a zbog jedne stvari je ona postala "lična karta" poznatog srpskog folkera!

Folker je za nju godinama davao pare

Đorđe Balašević
Đorđe Balašević, Foto: TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

Čuveni kantautor Đorđe Balašević iza sebe je ostavio velike hitove, a malo ko zna da je pesma "Kraljica trotara" koju je otpevao Mile Kitić bila namenjena upravo njemu.

Naime, pomenuta numera proslavila je Kitića, a on je svojevremeno ispričao da je prvo trebalo da je otpeva Balašević.

“Bog mi je poslao tu pesmu. Išao sam sam suprugom Martom kod kompozitora Stevice Simeunovića. Ispred njega hrpa papira, vidim tu pesmu, počnem da je pevušim, ali kaže nije za mene nego za Balaševića. Ja odlučim ipak da je uzmem, ubedim ga i dam mu 1.500 maraka. Od tada svake godine Stevi nosim deo para jer me je ta pesma održala”, ispričao je Kitić svojevremeno.

Pesma je objavljena 1996. godine, a mnogi se slažu da je upravo ona i lična karta folkera.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je 19. februara od posledica upale pluća na Kliničkom centru Vojvodina. On je sahranjen u Novom Sadu u prisustvu porodice, a u tom gradu bio je proglašen Dan žalosti povodom njegove smrti.

OVDE pogledajte koja Srpkinja je doživela strašnu tragediju, i zašto je otputovala daleko od svoje zemlje!

Povezane vesti

  • Korisnik: Beli
    28/03/2021 - 20:17
    Stevica je možda nameravao da tu pesmu ponudi Balaševiću, što nikako ne znači da bi je on i prihvatio. Balašević je bio kantautor, čisto sumnjam da bi prihvatio ovakvu ponudu.
  • Korisnik: Ratko
    28/03/2021 - 08:20
    Koja glupost, uzeli mu pare. Balašević je pevao samo svoje pesme i u čast Arsenu Dediću par Arsenovih.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA