KAKO JE SAMO SMEO? Pavle Vuisić ulazi u kafanu na snimanju "Neretve" i traži ćebe, ono što je uradio sa Titom izazvalo je skandal zbog kog je drhtala Jugoslavija!

Jedan od najvećih glumaca koje je Balkan ikada video

Pavle Vujisić
Pavle Vujisić, Foto: Foto: Youtube/printscreen

Kolika je samo ironija to što jedan od naših najvećih glumaca Pavle Vuisić nije volio komuniste, a da su oni njega obožavali.

U toj priči odnosa Paje i komunista ostala je i anegdota kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, a sve povodom snimanja filma „Neretva“. Tu anegdotu je jednom prilikom za Nedeljnik ispričala njegova žena Mirjana Vuisić:

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito, Foto: printscreen

“Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želeo da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi. On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je.

Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao:

‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’ Bilo ga je sramota što je išao kod Tita“, priča Mirjana Vujisić i podseća se još jedne anegdote o odnosu Pavla Vuisića i Tita.

Ovog puta, Tita na zidu.

Ušao je, naime, Pavle u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: „Ćebe.“ A šta će mu ćebe? Pa da prekrije Titovu sliku, jer ne može da ga gleda…

NIJE ŠTEDEO ZA OVU DRAGOCENOST Ovaj poznati folker dao je VELIKE PARE kako bi kupio omiljeni TITOV automobil - a evo šta je uradio sa njim!

BONUS VIDEO:

Povezane vesti

 • Korisnik: vuk
  13/01/2021 - 07:55
  Bravo za Paju!
 • Korisnik: Slobodan Nenadović
  13/01/2021 - 00:44
  da nije bilo komunista, Pavle Vujisić bi bio portir, natprosečno zabavan pecaroš i komšija, anonimus. Komunisti su od njega napravili filmsku zvezdu.
 • Korisnik: beba
  12/01/2021 - 15:03
  Steta!!! Bas sa ga volela...Sramno!
  • Neko @beba
   15/01/2021 - 14:17
   Sta je tu sramno¿
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi