Miloš Biković, Južni vetar
Screenshot Youtube
Miloš Biković, Južni vetar

Screenshot Youtube

Miloš Biković, Južni vetar, Foto: Screenshot Youtube

U Rusiji odavno uživa status velike filmske zvezde, a u razgovoru za „Alo!“ Biković je otkrio da naši narodi, osim što dele zajedničku istoriju i kulturu, podjednako vole i da uživaju u čašici dobrog alkoholnog pića.

Miloš Biković

Alo/Dejan Briza

Miloš Biković, Foto: Alo/Dejan Briza

Da li privatno uživaš u alkoholnim pićima?

- Da! Pa to je normalno i na Balkanu i u Rusiji. Uživam uz piće kada sam u kafani sa društvom ili uživam sam kod kuće, a nekad pijem i na semaforu! (smeh) Šalim se, naravno, volim da popijem kada je momenat prikladan.

Izbegao sam koronu

n Kako podnosiš novonastalo stanje zbog koronavirusa?

- Videćemo da li nam ona nešto može. Zasad sam je, makar mislim, izbegao, a za dalje će vreme pokazati.

Da li glumci vole da popiju i dok snimaju?
- Ne volim da se ugrejem alkoholom kad imam stresna snimanja jer u tom slučaju ne mogu da se fokusiram. Moj posao i odgovornost mi to ne dozvoljavaju. Postoji priča da stariji glumci nisu izlazili trezni na scenu, što razumem jer posao glumca, iako deluje glamurozno, nije nimalo lak. Pogotovo te veličine koje su živele u jednoj drugoj zemlji… Mogu to da razumem, ali ne i da dozvolim sebi. Nama glumcima nije lak pritisak s kojim se susrećemo i živimo svakodnevno.

Miloš Biković

Tanjug

Miloš Biković, Foto: Tanjug

 Proglašen si i za ambasadora kulture. Da li si Rusima predstavio i tradicionalno srpsko piće - rakiju?

- Ponosan sam što sam dobio titulu ambasadora kulture i mislim da svako van granice svoje zemlje treba da promoviše svoju kulturu, to je zdrav patriotizam. Naravno da sam sa Rusima pio našu rakiju, kao što oni imaju svoju votku, tako i mi naše piće koje se retko gde drugde sreće.

Želim da razvijam našu kulturu

n Ostvario si zapažen uspeh i kao producent. Da li više voliš taj posao ili glumu?

- Kao producent imam za cilj da doprinesem kulturi Srbije i njenoj saradnji sa Italijom i Rusijom, zemljama s kojima trenutno radimo. Dok kao glumac možete samo da čekate neku ulogu, kao producent ste u mogućnosti da osmislite projekat od samog starta.

Retko govoriš o svom privatnom životu. Kakav je tvoj emotivni status?

- Srećan sam!

Da li si slobodan ili zauzet?

- To je već nešto drugo. Srećan sam - emotivno.

Ovog leta snimali ste nastavak „Južnog vetra“ u Knjaževcu, na jugu Srbije. Kakve utiske nosiš odatle?

- Moram da priznam da su Knjaževčani vrlo pristojni i kulturni, što ne bih baš mogao da kažem za svako mesto u Srbiji. Tamo sam boravio u hotelu u kom je svako mogao da me vidi, što nimalo nije bilo neprijatno, u smislu da su svi uviđavni i razumni. Bilo mi je prijatno i, što je najbitnije, izdržao sam težak tempo dugih noćnih snimanja.

Među najslušanijim pesmama trenutno su i one snimane za ,,Južni vetar“. Da li bi mogao da se snimi ceo album po temi tog filma?

- Moguće je da će se to realizovati, Miloš Avramović radi na tome. Ima par novih izvođača koji će snimiti pesme. Drago mi je da su slušane i popularne, ,,Južni vetar“ ima tu jačinu da se kao i za film ,,Munje“ realizuje ceo album sa pesmama.

Kada će biti premijera ,,Ubrzanja“ i šta još spremaš publici?


- Ako epidemiološka situacija to dozvoli, sledeće godine. Radimo na filmu Slobodana Šijana, a u toku su i četiri, pet projekata kojima sam posvećen.